Pamir Dan 23

Dan 120      6700 km

Gul’cha – Chyiyrcryk pass (2389 m) – Osh  90 km (5 h)

Ko se zjutraj zbudim se mi zdi neverjetno, da lahko grem v bajti na wc in uporabim toplo tekoco vodo za vmivanje. Wellcome back to the real world. Or is it?

Danes naju caka se zadnji tezki vzpon na Pamirju. Skoraj za 1km se dvignes nad dolino. Ni problema. Telo koncno normalno funkcionira zaradi nizje nadmorske visine. Dihas, kisik potuje do misic in zadeva je resena. Neverjetno fajn obcutek. 18 km vzpona z povprecnim naklonom 10 premagam v slabih dveh urah. Na vrhu sva res vesela saj veva, da je zadeva zakljucena. Caka naju le se formalnost. Spust do Osha.

Mesto podobno Dushanbeju. Sovjetsko. TES guesthouse vrhunski. Tus s toplo vodo in pritiskom. Stojim not dobre pol ure. Zvecer vecerja proslave v mehiski restavraciji. Tiramisu imajo. ? Vau.

Spanje v yourthu na dvoriscu hostla. Poceni in nova izkusnja.


 

Pred startom
Začetek vzpona
Vrh prelaza
Komunizem
Osh

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 121        6700 km Osh    Dan…