Dovr… Krv… Prokl…

Dan 28        2075 km

Energi – Hisaronu      80 km (6 ur)

Tezko zaspati. Ulica glasna. Pa nisem navajen spati v parku ob cesti v viseci mrezi. ☺ Rata. Pol se vsako uro zbudim dokler se folk ne spravi domu. Danes sobota pa je blo kar pestro. Zjutraj ko me sonce zbudi ob pol sestih pa milina. Nikoga nikjer. Zajtrk z nahrbtnika pa na pecikl. Malo nenaspan pa malo me grlo boli.

Sinoci je blo neugodno spati zunaj a danes se pocutim odlicno ker sem dal nekaj tezkega in novega skoz. Dodatni sloj koze.

Od Energija cesta ne gre ob obali pac pa v notranjost. Hribi me spominjajo na rodne Haloze. Samo malo vecje je vse. Celo gorice so tu pa tam. Vzpon za dobro jutro s cca 300 visinskimi metri pol pa isti spust. Gor se jebes uro pa pol. Dol si v 10 min. Se splaca. Spusti so vrhunski.

Vmes mi potrdi en CS v 140 km oddaljenem mestu. Se zmenima za jutri. Grem pocasi. V dveh dneh tole.

V Zonguldaku nabava in konkretna malca. Se odlocim za staro pot ob obali namesto po magistralu ki gre po celini. Mislim da bom naso kak plac na plazi. Da se lepo skopam pa spocijem. Mhm. V sanjah.

Zacnejo se bregi. Primerljivo z Bergontom. Brez heca. Skoz je naselje. Vmes pa raste neko grmovje tak da si niti mreze ni kje za napet. Hitrost na vzponu mam 5 km h. Obzalujem pot ob obali a sem predalec da bi sel nazaj. Klejem dalje in grizem kolena. Neugodno. Prvo se peljem kak km v breg pol spustim isto. Na mapi pa sem naredo 500 m. Nevidzeno. Spominja me na brazilske favele v dzungli. Vsi me pozdravljajo pa trobijo. Tu se se verjetno nobeno budalo ni vozlo s peciklom. ☺

Po drugi strani mi pa je finta ker je to res pristna Turcija. Se pol vstavim v eni izmed vasi in sprasujem za hotel. Pravijo da 20 km naprej. Ok. Grem v park pocivat. Vsi so na ulici. Dobro vzdusje.

Ko grem dalje se celo cesta k sebi spravi. Zdaj si brutalni v zponi vec ne sledijo takoj. Je vmes vsaj 5 km ravnine. Tik pred mestom se vstavim v kampu in spoznam z enimi starimi Turki. Po izgledu doma narejenega sotora bi reko, da poleti zivijo na plazi. Dva para. Prek 60. Pravijo da lahko pri njih prespim. To je vse v jeziku za gluhe.

V mesto grem jest pa se tam s sefico pa hcerko ki zna malo ang zmenim da lahko prespim v gostilni v spalki. Probajo mi hotel rihtat samo ni niti enega. Hehe. Te ves ke sem. Mam celo dve opciji. Verjetno bo gostilna.

Na plazo chillat. Spim. Berem knjigo. Pol pa v mesto gledat tekme. Finalleeee.


 

Čudovito vreme
Obcestna prodajalna
Mestne ulice
Brazilske favele
Plaža med bregovi
Gor in dol
Naselje na obali
Prijazna domačina
Zahod
Bjutiful 🙂

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 29      2125 km Hisaronu - Bratin   …