Tuk tuk

Dan 152      8240 km

Lamahi – Butwal     130 km (5 h)

Meglena pot ob vzhajajocem soncu. Misticno in cudovito. Traja kako uro ker sem zgodaj na cesti. Ob 7 startal. Sledi mini vzpon za 300 visinskih metrov in cudovita cesta med gorskimi vasicami. To so razgledi in obcutki zaradi katerih se kolesari. Vrhunsko.

Na drugi strani brega se vstavim v tradicionalni vasi na kosilo. Bajte iz blata. Tudi pec na kateri mi pripravijo nudle. Froci zamazani in zasmrkani. Jesti dobro. Sef zna anglesko, kar naredi izkusnjo prijetnejso.

Sledi se malo ceste po dzungli. Nato pa ven v urbano naselje. Najbolj bedna cesta. Na obeh straneh bajte, ogromno prometa in nic pametnega za videt. Poslusal muziko in cakam da mine.

Za siesto najdem tekoco vodo v gzungli. Osvezitev. Viseca mreza in pocitek. Nato dohitim Bena. Isto ko vcere me je prehiter glih malo preden sem back on the road. Najdeva hotel tik pred mestom.

Na vecerjo greva s tuk tukom v center. Lokalni mali taksi. Mopet s pokritim zadkom. Mopet – riksa. Hehe. Zanimiva izkusnja v norem prometu. Po vecerji problem najti nekoga, ki bi naju peljal nazaj. Hotel je izven mesta. Ne vejo kje. Pa malo dalec za tuk tuke. Taxi predrag. Na koncu skombinirava z dva voznjama. Prva do mosta in pol drugega soferja domov. All good.


 

Mistika
Avtobusna
Plezaje
Priprava hrane za turista
Froci
Krokodili?
Break

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 153         8280 km Butwal - Tansen  …