Vse bližje

Dan 153         8280 km

Butwal – Tansen   40 km (3,5 h)

Startal zgodaj. Ob soncnem vzhodu. Sem mel v planu pol poti do Pokhare. Zdaj so se zacele gore in prava himalajska cesta z odrezanimi bankinami in navpicnimi prepadi. Na zgornjo stran pa stena. Vrhunsko.

Uzivancija na vzponu. Srecam 4 nepalske kolesarje na mountain bikih. Tudi to obstaja. Povedo, da gredo do Tansena. Znana turisticna vas. Se spomnim in Lonely planeta. Spremenim svoj plan in se odlocim iti tja malo hodit okrog.

Na razcepu par km pred vasjo se spomnim, da sem tu ze bil dve leti nazaj. Hehe. Tudi v Tansenu. Vseeno grem gor in najdem poceni hotel. Tus in zaspim za dve uri. Kar zmucem po zadnjih dneh na peciklu.

Popoldan pohod na vrh hriba nad vasjo. Zdaj je razgledni stolp ze odprt. Dve leti nazaj se bil v gradnji. Veter piha in ustvarja cudovito melodijo med borovci. V daljavi jih zagledam. Velikane Himalaje. Daulagiri, Anapurne in Machopourche (Fishtale). Prvic. Ne morem verjeti, da sn se dejansko perpela s peciklom sem. Nauro. Vidim hribe, ki jih bo treba premagati do Pokhare. Vrhunski obcutki.

Zvecer pride se Ben. Grema na mo-mose. Zajebancija. Jutri se ostajam tukaj in grem na daljsi treking do 12 km oddaljenena nepalskega Taj mahala.


Začetek Siddharta avtoceste
Družba
Tansen
Razgledni stolp
Fajn občutek priti s kolesom do Himalaje
Tansen stadion
Zahod
Stari stolp
Momos

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 154     8280 km Tansen   0 km     Pohod…