Mashhad

Dan 92     5230 km

Tehran – Mashhad   

Zvecer pridem na zeleznisko. Kot ponavadi v Iranu mi v verigi pomaga cca 10 ljudi, da spravimo pecikl na vlak. Na koncu ga sam nesem v zadnji vagon. Tam folk ne hodi in bo na varnem. Udobno kabino delim z dvema. En je zmesan. Nic ne govori ang pa bi me rad jutri gostil pa ne vem kaj. Recem ja, bomo vidli. Spanje je udobno. 4 postle not. Ti prinesejo postelnino in pojstre. Zbudim 5 min pred postajo v Mashhadu.

Mesto zgleda boljse kot Tehran. Na cesti ni tak divje in bolj cisto je. Kontaktiram coucshurferja. Doma kar dalec iz centra zato najprej po opravkih. Grem na letalsko agencijo. Recejo naj jutri poklicem cargo oddelek glede pecikla. Ne bi smelo biti tezav povejo.

Obiscem se hostel Vali za dodaten info. Spoznam folk a je predrago ostati. 10 dolarjev. Zato se popoldan prestavim do CS. Mladi par. Sta pustla sluzbe in mislita backpackati nekaj casa. Celi svet. Ata pa mama sta se pred dvema dnevoma vrnila iz ZDA po enem letu. Zivela pri sinu, ki dela doktorat. Danes pride cela familija na obisk. Cela hisa polna folka. Vzdusje podobno kot na slovenskoh obiskih. Sedijo in se menijo. Pa jesti. Mladi niso verni.

Sredi dneva sem sel gledat se glavno atrakcijo mashada. Versko sredisce Imam Reza (voditelj reza). 8 od 12 vodja po zadnjem preroku Mohamedu. Jezus je bil predzadnji. ☺ Na milijon kvadratnih mestih je nekaj musej in 10 vlkih placov za molitev. Najvecje v velikosti 4 nogometnih igrisc. Enormni plac. Folka puno. Vceraj je bil ravno zakljucek nekih islamskih praznikov. Za turista posebno vodenje. Lasten prevajalec in ang film.


Sopotnika na vlaku
Japonec v hostlu
Ulica
Mashhad

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 93       5230 km Mashad   Dan za počitek…