Rani mahal

Dan 154     8280 km

Tansen   0 km     Pohod

Zacnem hodit ze v mraku. Hocem dobiti soncni vzhod. Se ne posreci najbolj, ker sem na napacni strani brega. Vseeno dober obcutek sprehoda ob svitu.

Pot me vodi na drugo stran hriba z razglednim stolpom in potem strmo v dolino. Ni vasi. Upam na kako restavracijo za zajtrk a jo docakam sele v dolini. Omleta kot ponavadi. Drugo se v Nepalu tezko dobi. Riza se mi zjutraj se ne lusta.

Drugi del poti je cudovita dzungla. Vse mokro. Mini slapovi po navpicnih skalah na zgornji strani in globok kanjon na spodnji. Ni guzve. Popoldan ugotovim zakaj.

Po dobrih treh urah pridem do reke in palace. Gre za nepalaki Taj mahal. Vojaski general jo je zgradil v spomin na preminulo zeno ob koncu devetnajstega stoletja. Zadeva je vzidana v skalo ob vecji reki z ogromnim visecim mostom. Kul plac za chill.

Tam je polno najstnikov. Sem edini turist. Obleganje za selfije z alienom. Tudi na poti nazaj bi vsi radi hodli z mano. Pospesim tempo in se vecine otresem. Dobra stran je, da mi pokazejo bliznjice cez dzunglo. Prihranim kar nekaj km v primerjavi z jutrom.

Popoldan pocitek in iskanje bankomata brez oderuske provizije. Kar izziv.


 

Ob svitu
Pot
Vasica
Akvadukt
Sun
Most
Relax
Nepalski Taj Mahal
Od blizu
Živad

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 155        8350 km Tansen - Jharkham   …