Perfect start

Dan 1      110 km

Krajnsek – Koprivnica 110 km (6 h)

Po turnirju v Bistrici ob Sotli in neprespani noci je sledilo celodnevno druzenje s familijo. Zvecer sem res na hitro spakiral in upal da cesa ne pozabim. Slovo od domacih je bilo za njih custveno. Zame ne. Vem priblizno kam grem in kaj zkorem.

Bujenje ob 5:20. Poln energije. Pripravim seik, kolo in cote. Objem z mamo in Igorjem in prvi obrati proti Krajnseku. Ziva (družinski pes) cuti in zalostno gleda iz gvauti za mano. Torbe na peciklu so nenormalno tezke za breg tak da komaj spelam na Krajnsek, kjer me ze cakajo Roba, Anja, Andro, Borc in po mekem nakljucju Marko Z. Na hitro se pohecamo in objamemo. Obcutek je unreal oz se sploh ne zavedam kaj delam. Kot da bi sla z Borcem na Donacko.

Spust v dolino in zadnji kriki Menisca v slovo isto mislecim. Do Zavrca ful hitro mine. Kolo se vozi fenomenalno. Borc sicer nekaj jamra da se mu ne da, ampak je zelja ful vlka tudi pri njem za slovo v slogu. Na carini spijeva kavo in se pogovarjava. Upam da bo na naslednji turi res zraven.

Policaji spustijo prek brez problema. Pol pa res zacetek ciste svobode neznanega pred mano. Cesta ima skoz kolesarsko stezo in je ravna. Ne bi moglo biti boljse za zacetek. Ni obzalovanj, ni strahu, samo ogenj v prsih gori. Pri Varazdinu sem nenormalno hitro. Cas je za prvo malco na pecikla. Nutela na domaci kruh, orehi in Frlezeva salama. Vrhunsko. Na poti se grem samo v trgovino po vodo. Po jesti si privoscim spanec v mrezi ker sem res zgodaj vstal in mislim da sem blizje Koprivnice kot sem v resnici. Pol se kar traja kaki tri ure da pocasi pridem do prve cauchsurferke. Tu je vsaka beseda o dobroti odvec. Kot da bi prisel v hotel. Vrhunsko Zdenka. Zensce je potovalo ko je bila mlada in zato rada sprejema trevelerje v zavetje da podozivlja trenutke. Nahrani in opere me, ter zagotovi plac za spat.

Pridem tudi do wifi ja kar pomeni nenormalen odziv na mojem fb zidu. Pol se dam gor prvo objavo ki je viral. Cutim iskreno podporo in ljubezen prijateljev, znancev in druzine.

Zdaj dremam na terasi in cakam vecerjo da bom sel sit spat. Ravno je Zdenka prisla gor da mi rece ima li ovdje gladnih. Hehe.

Res perfect start z vecino nenormalno pozitivnih obcutkov.

Priprava opreme
Teden dni stari Scotty
Godspeed
Krajnšek
Slovo na Krajnšeku
Tržec pri Majolki
Jez Markovci
Borut
Proti Borlu
Počitek
Malica

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 2      240 km Koprivnica - Donji Miholjac …