Neverjeten spust

Dan 62       3900 km

Sevan lake – Getup       85 km (4 h)

Spal sem kar v mrezi med borovci. Dobro oblecen. Gori je blo kar mrzlo. Zbudim glih za soncni vzhod in zajtrk ob lepem razgledu. Domacini se spravljajo v colne lovit ribe. Mene gledajo ko aliena.

Ob jezeru cesta ravna. Nato se zacne kar zahtevem vzpon proti jugu. Nagrada je neverjetna. Spust cca 30 km na drugo stran. Cudoviti razgled. Na vrhu srecam nemca, ki se vraca po letu in pol potovanja po Aziji. Prvo leto bil s familijo. Zeno in petletno hcerko. Njo mel zapeto v prikolici za peciklom. Svasta. Zadnjega pol leta je solo. Onidve sle domov. Se zameniva slabo uro. Se mu vidi da ze nekaj casa ni govoril z zahodnjaki. Prisel iz Irana.

Na polovici spusta se vstavim za jesti. Probam spati a je vroce ko pes. 40 stopinj. Na vrhu pa ni blo drevja za senco. Spodaj se skrivam v nasadu jabolk in prestavlam vsake pol ure s soncem.

Zvecer preostanek spusta v dolino. Najdem kamping s super energijo in cakam Enjota. Do 7. Ni ga. Se odlocim za vzpon na bliznji hrib. Tekma s casom. V dolini je ze senca, gora v soncu. Po 50 min dosezem vrh glih za soncni zahod. Cudovito. Stojim na sredi Armenije. Vidim dolino po kateri sem prisel od Sevana. Vidim dolino do Yerevana in Aragac v ozadju. In vidim dolino kjer bom jutri nadaljeval proti jugu.

Prespim v kampu v mali hisici.


Kopanje ob vzhodu
Prodaja mesa ob cesti
Malo prometa
Cerkev
Spravljanje krme
Košnja
Epski spust
Vas
Še 4400 do Tibeta 🙂
Sprehod na vrh na sončni zahod
Prečkanje potoka
Pogled v dolino
Zahod

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 63       4000 km Getap - In the…