Nazaj v gore

Dan 125     6870 km

Wanyek – Arslanbob       105 km (6,5 h)

Noc v sotoru je dolga. Sonce se prikaze komaj ob 7. Vuni vse smrzjeno. Moram cakati dve uri, da se zadeve odtalijo in posusijo za pakiranje. Drugace spal dokaj ok. Toplo. Samo enih 5x je isti pes letel mimo in lajal na polno. Vsakic me je zbudil.

Glede na 11 urno noc in mraz mi kampiranje ne disi prevec. Se odlocim doseci Arslanbob. Sicer je iz moje poti proti Biskeku a gre za eno lepsih regij v drzavi. Slovi tudi po verigi homestayev in velikih nasadih orehov.

Celi dan na peciklu s pavzami za hrano. Vmes jem ful dobre polnjene kruhke z testeninami in mesom. Nekje ob cesti.

Tik pred vasjo pa incident. Na vzponu srecam dva lokalca. En mi seze v roko in stopi pred pecikl. Takoj vidim, da je spil kak liter vodke. Hoce nekaj govoriti pa mu najbolj ne gre. Drugi ga vlece stran in ponavlja ”izvinite”. Ovi pa drzi bilanco ko bik. Hehe. Stojimo tak eno minuto preden kolega tega klosa spravi stran. Vmes ze mislim, da se bomo tepli. Neugodno a je slo mimo brez posledic.

V vasi grem do pisarne homestayev in izpogajam ceno. Me sprejmejo v stevilko 10. Tus zopet tisti klasicni. Zgoraj nalita vroca voda, spodaj odpres ventil in tece nekaj casa. Vecerja vrhunska. Glede na etapo bi verjetno za vsako hrano reko isto.


 

Jutranji mraz
Koruznica
Ptičje
Mosk
Kosilo
Slikaš enega
Prileti drugi
In se jaz… 🙂
Vsi happy

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 126       6870 km Arslanbob hiking ... Fajn…