Pokhara

Dan 156      8405 km

Jharkham – Pokhara     55 km (4 h)

Ponoci sem mel tezave s spanjem. Najbrz povezano s super polno luno. Zajtrk omleta brez toasta ali kakega drugega kruha. Nimajo. Hehe. V Nepalu skoz pijem caj z mlekom. Milk-tea.

Zacetek poti gosta megla. Na cajte obcutek prsenja. Tudi cesta mokra. Sonce se pokaze komaj po dveh urah. Ravno ob pravem casu na Machapuchre razgledni tocki. Skoraj sedemtisocak najblizji Pokhari. Vrh je podoben ribjemu repu. Od tod tudi ime. Fishtail. Ena redkih nesplezanih gor. Po nepalskem verovanju gre za domovanje boga Shive. Posledicno je prepovedano plezanje. Zadnji poskus bil v 50 letih prejsnjega stoletja do tik pod vrhom.

Nato spust do Pokhare, glavnega turisticnega mesta. Par km prej zavijem iz glavne ceste po skoraj navpicni poti do White peace pagode. Znana destinacija z razgledom na mesto, jezero in gore v ozadju. Vzpon cca 2 km. Brutalen z ”bergontskimi” odseki. Poln vrh turistov.

V hostel se checkinam okrog dveh. Ben je v sosednjem hotelu. Ne gredo mu se pogajanja in placuje trikratno vrednost hostla. Na sreco je iz Luksemburga. Neomejeno dnara. 🙂 Greva na kosilo.

Zvecer na pohod po mestu. Nabavim backpack za treking. Second hand za 7 dolarjev. Za Annapurno base camp bo ok. Dobim tudi vse informacije glede busa in zemljevid za na pot.

Ulice polne turistov. Vec kot domacinov. Tudi hostel poln backpackerjev. Nimam velikega spostovanja do vecine. Skoz so na telefonih. Med sabo v zivo ne komunicirajo in ogromno pijejo. Grejo zurat dobesedno na drug konec sveta. Seveda so izjeme. To je generalna slika.


Družba ob zajtrku
Scotty pripravljen na etapo
Vedno bližje
Ribji rep
Pokhara
World Peace Pagoda
Vroč disk
Pokhara zvečer

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 157    8405 km Pokhara   0 km ... ABC…