Samostan Tatev

Dan 64      4025 km

In the middle of nowhere – Tatev 25 km (1 h)

* Ennio from Belgium. Skupaj bli na Aragacu. Predstavitev nekaj dni nazaj.

///

Zjutraj me preseneti creda krav in pastir na konju. Glih ko se spakiram in grem dalje. Govorima po rusko. Nekaj besed. Sluzil vojsko na Kamchadki.

Po 10 km na krizisku za Tatev srecam Enniota. Prehitel me je danes zjutraj. Ugotovima, da sva prvo noc spala 10 km narazen. Drugo noc se manj. Greva na kavo. Hrana je draga. Sorazmerno. Ampak ce si na dolgem potovanju gledas na vsak cent. Na sreco nama domaci lovci dajo pecenega divjega marjasca in nekaj rib. Super nutricion po dnevu brez zalog in mesa.

Cesta naju vodi 10 km do gondole. Gre za eno najdaljsih neprekinjenih gondol na svetu. Zgrajena 5 let nazaj. Cca 5 km in 12 minut vozne. Spoznama dve francozinji in gremo skupaj gor. Cudoviti razgled in malca na vrhu pri samostanu. Cerkev nic posebnega. Bolj lokacija.

Popoldan se spustimo v dolino do ”hudicevega mosta”. Pod naravnim mostom kanjon s toplo mineralno vodo iz gore. Se gremo kanjoning in namakamo v toplih bazenih. Zvecer skuhamo pasto in chillamo. Zasluzena uzivancija po zadnjih treh dneh.

Okrog 10 ih eno francozinjo nekaj pici ko sedimo na skalah. Insekt. Ne vemo kaj. Je alergicna in mora v bolnico. Komaj zrihtamo prevoz in pol spanje. Cudovita svetla noc v kanjonu s skoraj polno luno. Live just can not get any better. ☺


 

Brata
Ennio is back
Gondola
Tega smo se izognili z gondolo
Jejte in pijte od tega vsi
Francozinji
Tatev
Sveče
Nazaj v grabo
Hotsprings
Prijatelj
Camp pri Hudičevem mostu
Sutjeska

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 65      4085 km Tatev - Kapan   …