Para., para.,…

Dan 126       6870 km

Arslanbob hiking

Fajn je spati notri. Dober pocitek. Zjutraj spucam pecikl. Treba vsake tolko. Predvsem ketno in zobnike.

Po zajtrku napolnim rugzok in na pot. V centru srecam Johnatana in Harriet. Angleza s katerima sem del poti delil v Gruziji. Sta sla v Azajberdzan in s trajektom do Kazahstana. Tako sta prisla iz severa. Jaz iz juga. Se smejimo. Veseli snidenja. Gresta v isti homestay tak da se bomo vidli zvecer.

Sem v prestolnici orehov. Ta vas je obkrozena s stotinami hektarjev orehov. Po legendi naj bi prve zasadil sam Aleksander Veliki. Folk zivi popolnoma povezano z naravo. Froci so zunaj in zivijo svoj life. Ni tak kot v Evropi, da se jih varuje in vozi na aktivnosti pol pa v zavetje doma. Tu ima vsak svojega konja al pa vsaj osla. Povsod se zidajo nove bajte. Naravni materiali. Ne rabijo 40 let odplacevat dolga se mi zdi. Kmecka opravila so sama po sebi fizicne narave. Tako ne rabijo v fitnes za dve uri po sihtu za normalno zdravje. Samo pravim. Kultura je bolj podobna severnoameriskim domorodcem kot razvitemu zahodnemu svetu.

Narava je fenomanalna. Najprej sprehod do orehovega gozda. Nato hike do visokega slapa na pobocju gore. Ni turistov. Edini na poti. Vrhunsko. Popoldan se zacne pripravljati k nevihti. V par minutah oblaki zaobjamejo vrhove gora. Se hitro evakuiram. Lazni alarm.

Vecerja in debata ter deljenje izkusenj s poti. Dobil  pomemebne informacije za nadaljevanne poti. Jutri bomo sli verjetno skupaj do glavne ceste. Ce bo vreme dopuscalo za spust. Zna dezevati in sneziti.


 

Novogradnja
Mu
Slap
Vrh pohoda
Dolina z nasadom orehov
Plezarija
Angleža
Skupinska

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 127      6960 km Arslanbob - Izboskan    90…