Kitajska ali Indija?

Dan 96       5250 km

Dushanbe           20 km (1 h)

Zajtrk ni ne vem kaj. Eno jajce z malo zelja in veliko olja. S peciklom po mestu na china ambasado. Zunaj caka cca 30 tadjikistancev. Se prerinem za info. Prijazen usluzbenec pove, da bo verjetno nemogoce preckati mejo s peciklom. Nimajo turisticnih viz trenutno. Edina varjanta ce letim pravi. Da stevilko od konzulata. Najprej treba sim nabavit. Uredim in na kafe. Klicem na konzulat. Pravi da s kolesom verjetno ne bo slo. Tudi drugace rabim invitation letter znotraj Kine. Uf. Preverim se info na Indiji. Tam na izzy. Nekaj izpolnim na netu in si lahko viso uredim na arrival. Verjetno bo ta opcija. Jutri final odlocitev.

Popoldan uredim se dovoljenje za Pamir highway*. Poceni a zamudno. V hostlu je en korejec. Prisel iz vzhoda. Pravi kak zelo zelo tezko je. Ni asfalta in kao ful strmo skoz. Vecino casa je rival pecikl in dolocene dni naredil le 20 km. Vmes par dni brez civilizacije. Sounds like a big adventure. ☺ Komaj cakam na nedeljo in povratek na kolo.

* Pamir highway

Gre za eno najvisje lezecih cest na svetu znano tudi pod imenom ”The road from hell”. Le na severu Indije so visji prelazi. Tukaj bo najvisja tocka na 4600 m. Glede zacetka so nestrinjanja. Nekateri pravijo v Uzbekistanu, drugi v Dushanbeju. Skupna dolzina vec kot 1500 km. Cesta je bila uporabljena ze v casu svilene poti na Kitajsko. Se danes so gorski passi neasfaltirani. Ob meji z Afganistanom po 150 km ni civilizacije. Konca se v mestu Osh v Kirgiziji. Dostop do interneta bo omejen na dve do tri mesta na poti.


 

Čisto prava kava
Komunizem
Velike skulpture
Park
Komunistično velike javne zgradbe
Tržnica

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 97      5270 km  Dushanbe       20…