Nora cesta

Dan 127      6960 km

Arslanbob – Izboskan    90 km (5 h)

Ponoci zacne dezevati. Spanje posledicno dobro. Se ko zjutraj zajtrkujemo pada. Pol se umiri. Spakiramo in skupaj v rahli megli krenemo nazaj v dolino. Spust traja skoraj tri ure. Harriet je bolj pocasne sorte.

Na kriziscu, kjer grem jaz na sever in onadva na jug, se vstavimo za kosilo. Izmenjamo se zadnje informacije glede poti. Slikam njun zemljevid za vsak slucaj. Preprican sem, da se bomo ponovno vidli. Svet je mali. ?

Samostojna pot je nazaj po glavni cesti Osh – Biskek. Promet je obupen. Pogosto pred sabo vidim dva avta na vstric. Oni pac prehiteva ce sem jaz na cesti al ne. Gre za magistralo brez crte na sredini z do konca zjebanim asfaltom. Ni lustno. Celi cas moram biti skoncentriran na promet in gledati v spegl, da me kaj ne zgazi.

Ob petih zacnem iskati plac za spati. Rad bi prespal pri kom doma na seniku. Sprasujem folk in nazadnje me sprejmejo na kmetiji jabolk. Dobim svojo vlko sobo. Zgledajo bogatuni a prijazni. Muslimanska uglajena gostoljubnost.


 

Ni da ni
Gostoljubnost

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 128     7065 km Izboksan - Kara-Kel    105 km…