Življenje na plaži

Dan 35       2485 km

Ayancik – Sinop       50 km (3 h)

Sonce me je zbudilo nekaj vez 6. Spal sem na betonski skarpi zraven morja. Noc ok samo psi so me 2x zbudli. Odgnal z visokofrekvencno napravo. Po zadnjih dneh me zjutraj res vse boli. Sploh hrbet. Telovadim in v morje da se spravim k sebi. Na zajtrk v gostilno na plazi. Spoznam Semiha. Necak od lastnika. 15 let star. Zgleda 20. Govori ang in se dolgo pogovarjama. Sem gost naenkrat in ne vec turist. Vse zastojn. Malica s familijo. Taka je turska gostoljubnost.

Pol pridejo se kolegi. Igramo fusbal pa skacemo v morje. Ob treh picim dalje ker bi rad danes prisel do Sinopa. Vroce je kot v kotlu. Po asfaltu je neka smola polita in je zdaj v tekocem stanju. Vse se lepi in se vozim cisto ob strani po sodru. To so bli baje se zadnji izdihljaji bregov. Se dva konkretna vzpona. Res bi rad spoznal tega inzenirja, ki je to cesto po severu Turcije zarisal. Cestital bi mu z licno oblikovanim kolekom**. ☺

Pred Sinopom vidim tablo za kamp. Se izpogajam glede cene za overnight. Lepi plac z pesceno plazo in tusi. Vse kaj si dusa lahko zeli.

**Kolek – kos lesa s primarno podporno funkcijo trti v vinogradu. V haloskih svincenih casih prepogosto uporabljen kot hladno orozje.


 

Brata
Plaža
Semih in jaz
Malica
Camp zvečer
Nezemljani

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 36      2570 km Sinop - Yakakent   …