Up

Dan 66    4135 km

Kapan – Close to Iranian border       50 km (5 h)

Noc v kampu je mirna. Zbudim se ob sedmih. Zaspim se za eno uro. Lazy ciclysts. Pocasi nekaj pojemo, skuhamo kavo in dol v mesto. Ennjo gre na banko po dnar. Zajtrk v parku in nekaj pred 12 komaj proti jugu.

Izbrali smo manj prometno cesto cez armenski nacionalni park. Konstantno se vzpenjamo na gore in spuscamo nazaj v doline. Pozitivne visine (vzpona) na koncu dneva je 1900 m. Povprecna hitrost 10 km na uro. To pove vse. Narava je ful lepa. Cista divjina. Celi dan srecamo le enih 10 avtov. Gremo cez tri vasi kjer ni nic. Pocutim se kot da potujemo nazaj v casu. V zadnji na sreco najdemo dovolj zalog za vecerjo v kampu. Pasta z zelenjavno omako, kruh in sladkis.

Na koncu nas caka prelaz proti Iranu na visini 2300 m. Tik pod vrhom najdemo perfektni plac za kamping. Potok, mizo, streho, ognjisce. Vstavimo in prespimo tam.

Armenija je glede kolesarjenja ena sama jeba. Dolin skoraj ni. Konstantno se vzpenjas ali spuscas. Narava in ljudje so vrhunski. Posebej ce imas rad kraje bolj odmaknjene od civilizacije. Za kamping vrhunsko.


 

Tankanje vode
Pot
Obmejna regija
Vojska
Klanec
Froci vozijo avte
Proti prelazu na Iransko mejo
Camp
Ogenj

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 67    4220 km Close to Iranian border -…