Zadnje priprave

Dan 97      5270 km 

Dushanbe       20 km (1 h)

Spanje slabo. Jogi neudoben. Po polnoci me zacnejo napadati komarji. Neprespana noc. Pocutje zjutraj temu primerno. Se mi nic ne da.

Komaj ob 12 po kavi pridem k sebi. Indijska ambasada zaprta. Sobota. Nic. Plan je iti do Biskeka in pol leteti v Indijo. Tak bo najbolj enostavno in najmanj zamudno. Winter is coming. Kitajci me itak ne bi pustili preko Tibeta samega. Verjetno bi me izgnali. Najstarejsa civilizacija bo pocakala.

Pol se spravim na jug mesta. 4 km iz centra. Ogromno sejmisce z tehnicnim blagom. Vroce ko pes. Najprej posraufam pecikl pri lokalcih. Nato iscem mali kuhalnik za na pot. Vsi mi ponujajo mini plinsko bombo. Enostavno prevlko in pretezko. Ko ze skoraj obupam po sreci naletim na modela, ki ima pravo stvar. Me pelje v skladisce. Mini koharcek z dvema plinskima bombicama. Za 8 ur kuhanja. Bo ok.

Iscem se tablete za cistit vodo. Nikjer in obupam. Pol mi v hostlu povejo da tega v Dushanbeju res ni. Sn se meno se z enim Irancem danes. Prisel do sem preko Pamirja. Ni panike pravi. Cist druga zgodba kot Korejec.

Zvecer se obisk bazarja in nabava za pot. Sledi pakiranje in last chekup pecikla. Druzenje z zmesanim americanom in korejcem.

Jutri se zacne. Great advanture. 🙂


 

Dinar
Pregled imetja
Avtoportret
Riž
Nabava
Veselje
Tržnica
Frizerji
Mmmmm
Pozerji

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 98     5350 km Dushanbe - Aizobod     …