Težki dan št 2

Dan 6      560 km

Novi Sad – Smederevo 160 km

Zjutraj slovo od Radomirja iz NS in na kavo s Srbkinjo, ki je bla na EVS-u v Zetalah. Ob sedmih sva se dobila na trgu njenega mesta v presmestju NS.

Se kar zazenem ker sem spocit in mi je finta pa muziko poslusam. Neverjerno dober filing prvih 50 km. Pridem do mosta na Donavi nad Beogradom. Maham in se derem turistom, ki se peljejo spodaj na krizarki. Pol se spoznam s tipom, ki laufa prek in ma lase do riti. Pravi da je prekolesaril citavo evropo in deli moj entuziazem. Mi obljudi da bo probal pomagati pri flatu za nocoj. Si izmenjava cifri.

Se spustim do Donave na pocitek v mrezo. Berem knjigo in malo zadremam. Pol pa dalje proti Bg. Dobim dva smsa v roku ene minute od Milene in Nikola. Oba da sta zrihtala plac. Izberem Smederevo ker je bolj južno, pa sem se pri moci. Napaka. 60 iz BG. Še govorim z enim pijanim kolesarjem na mostu, ki mi pomaga s potjo do Smederevoga. 60 km. Zacetek ok in se zazenem pol pa me garmin zajebe in zapelje preko gore v 15 km oddaljeni kraj, ko sem ze skoraj na cilju, pa takrat ne vem.

Pridem v neko selo in sprasujem za to ulico in nimajo pojma. Pol mi da en stari phone da pokliceme onega cicota pri kerem bi nan prespal. Mi pove da je tam ko sem ze skoraj bil. Fack hitim nazaj. Vmes mi pobere energijo in se na hitro vstavim da zrem beli kruh in cresje. Pol se je ulico nemogoce najti a mi s pomocjo malega domacina rata.

Stari je faca. Bil 40 let ucitelj fis kulture tam na soli in totalbo zmezan. Skoz pluva in kleje pa ne govori veliko. Drugace prisrcen in vidno ponosen da ima gosta v gradu iz nekje drugje. Me pela na cevapcice v vasko gostilko in ne pusti da bi jaz placal. Spim v dnevni. zakon plac prej pa se pogledama tekmo Potrugala do konca. Vbit sem res po 160 km in 8 urah na peciklu. 40 brez veze. Zaspim v sekundi.


 

Odhod Novi Sad
Donava
Tovarna jekla
Števec že krepko čez 100
Breg Donave
Rest plac
Učitelj Fis kulture

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 7        650 km Smederevo - Jagodina …