Pamir Dan 1

Dan 98     5350 km

Dushanbe – Aizobod       80 km (4,5 h)

Spim kar na tleh na moji blazini. Boljse ko na tistem joguju. Komarjev danes ni. Dobo kremo od izraelke. Noc ok. Zajtrk in na pot. Pridem ven in guma na peciklu malo prazna. Prva. Nekaj je narobe. Ze vceraj sem mel cuden obcutek, ko sn se vozo po mestu. Poklicem mehanika iz karavanistan spletne strani. Delal v bike shopu v Ankari, ko je studiral anglescino. Vrhunska kombinacija. Prvic po Srbiji se lahko normalno menim z mehanikom.

Dama celi pecikl se 1x skoz in zaflika gumo. Cisto mala luknca. Zgleda od transporta. Na pot krenem komaj ob 12. Najprej predmestje Dushanbeja. Nic posebnega. Nato se zacnejo slikati gore in lepsa narava. Tudi prve kmetije.

Spoznam nemski par. Gresta na Pamir. Bolj zaprta in se hitro locimo. Ob 5 poiscem kamp plac sredi njiv. Zakon, ker je tekoca voda zraven. Speljano za namakanje. Rabim za pasto in pranje. Me zapazi lastnik. 70 let. Prijazen in prinese paradajz, kruh in murke. Nato se 1x pridejo s kolegi in teletom. Lahko razvijemo kar smiselno debato. Rusko je ful podobno slovenskemu. Pa nekaj besed perzijscine lahko uporabljam. Res dobra energija pred spanjem. Ob 7 ze cista tema.


 

Rusa se odpravljata pred mano
Na poti iz Dushanbeja
Polje
Perfektni odmor
Bilanca
Road
Camp
Obisk
Lastniki zemlje

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 99      5430 km Aizobod - Darband  80…