Winter has come

Dan 129       7140 km

Kara-Kel – Sargata     75 km (5 h)

Noc v kvazi museji ni bla med najprijetnejsimi. Zunaj skoz dezevalo in pihalo. Veliko hrupa z napol odprtimi vrati. Proti jutru zacelo se zebsti. Malo nad lediscem. Sem moral dodati sloje. Pol cakas nekaj cajta, da se spalka ponovno zagreje. Ob 6 pride se en majster molit. Vhod skozi okno, vrata zabarikadirana.

Ko se zbudim vrhovi gora beli. Snezna meja nekaj 100 m nad mano. Grem v kafic na zajtrk in kavo. Zagrejem in na pot. Mrzlo ful in rabi par ur, da rata boljse. Vseeno neugodno mrzel veter. Po celi drzavi je sel sneg. Tudi v Biskeku in Oshu. Prelazi, ki bi jih naj dal skozi v prihodnjih dneh, so tezko vozni. We’ll see how it goes. Imam se dva dni relativno na izzy.

Andoni je vzel taxi preko, ker cesta ni bla vozna. Nemca in spanec so par dni za mano. So se morali obrniti nazaj na glavno cesto. Delno zaradi snega, delno zaradi kraje zimskih cot. Oropali so jih sredi noci v kampu.

Na vrhu prelaza pred jezerom me napadejo trije psi. Glih se mislim vstavit za preoblacenje. Pospesim v grabo a jim vseeno ne ubezim. Eden vgrizne v desno torbo. Mi zjebe ferslus na malem predalu. Zdaj se vec ne da zapreti.

Ob jezeru cesta niti priblizno ni ravna. Malo gricevje in skoz pise na znaku 12% naklon. Ne verjamem. Zgleda so samo en znak dali delati za celo drzavo.

Dokaj zjeban zacnem ze ob 4 iskati hosta za nocoj. V gostilni s hrano mi dovolijo prespati zunaj pod streho. Prijazni ludi. Mam cas za sprehod do jezera in pogovor z Geni. 🙂


 

Kanjon
Vzhajajoče sonce
Na dlani
Še malo pa sem v Bishkeku
Gore
Čudovito
Jezero

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 130       7180 km Sargata - Togtogul     40…