Pamir Dan 2

Dan 99      5430 km

Aizobod – Darband  80 km (6 h)

Brezcasna spokojnost. Najboljsi opis jutranjih ur na peciklu. Neverjetna narava. Sonce ravno primerno toplo. Rahel veter in selestenje listja na drevju ob cesti. Cudovite barve jeseni. Glih prav ljudi, da vsake tolko zaslisis otroski ”hellouuu”. Poezija.

Na vrhu mini prelaza se vstavim na malco. Prijetna druzba. Znajo z gosti. Naredimo blagovno menjavo. Polovico moje kreme za telo v zameno za par deci olja. One pravijo, da se kreme v Tadzikistanu ne da dobiti, olje rabim za kuho.

Romanticna voznja se tam konca. No spust v dolino se je ok. Pol se zacne macadam. Po poldne rata tudi bolj vroce. Vsak prehitevajoci avto sprozi oblak prahu. Pa vzpon. Vseeno so pogledi vredni truda. Ograje na robu ceste ni. Dol odsekano cca 100 m do reke. Nauro.

Nato dohitim Nemca. Sta me snoci prehitela ko sem kampiral. Andreas in Stephanie. Dve leti in pol bosta okrog. Po Aziji na Aljasko. Menimo o Pamirju in delimo zgodbe s poti. Jaz se odlocim za spanje pred njima.

Iscem plac in naletim na familijo, ki nalaga seno. Sredi puscave zagrajen pasnik. Pomagam naloziti tolko, da se prikupim in prosim za prespati v tej oazi. Na koncu mi dovolijo uporabo koce. Ne rabim stavit sotora.


 

Čebelnjak
Raod
Plata
Domačinki
Fotka
Road
Pogled nazaj
Veličastno
Road from Hell
Na desni naša cesta
Nemka
Pastir
Nalaganje sena
Lokalca
Dolgi štili
Večerja
Spanje za nocoj

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 100     5500 km Darband - Tavildara     …