Vstop v Turčijo

Dan 20       1545 km 

Alexandroupoli – Kesan    75 km (4 h)

Bujenje prvo ze ob 7. Bioloska ura zgleda nastavlena. Zaspim nazaj do 10. Pol pa net pa planiranje poti za naprej. Vune vroce ko pes. Nenormalno. Se dobro da je moj balkon  pod vlko drevo tak da lahko celo jem zunaj. Coucshurding koncno acepted 60 km pred Istanbulom a moram do tja v dveh dneh 200 narest. Startam komaj ob treh pa se te je vroce. Kot da bi se v savni vozo s peciklom.

Pred mejo “energy levels depleted”, tak da moram na bencinsko po cokolado pa sprite. 5 faking eur za to. Jebama Grcija. Res komaj cakam da spizdim. Sama ciganija pa vse tak drago in vsi neprijazni. Kuj neke. Verjetno je v bolj turisticnih delih drzave drugace. Vglavnem res komaj cakam na turcijo.

Na meji vrsta 100 m. Ne da se mi cakat. Grem kar mimo in vse ok. Pol spoznam skotski par ki je pes in ji ne spustijo prek mosta. Zaj tam zicata da bi ju kdo pelal prek. Sam nimam tezav. Vse gladko. Pregledajo prtljago a mnda bolj iz radovednosti. Vsi policaji majo avtomate. Spuky, samo sem bil opozorjen na to s strani Daniela tak da mi ni panike.

Ko pridem prek pa nevihta. Vstavim na prvi Shell bencinski. Tu se gostoljubje zacne. Ponudijo caj in v sefovo pisarno povabijo. Nekaj se menimo. Oni ne znajo besede anglesko jaz ne tursko. Hehe. Pol grem dalje. Malo rosi skoz a ok.

Ob 7 komaj v Kesanu tak da se odlocim da grem poiscem hotel. Vcerajsna izkusnja je bla dovolj ☺ Pa se brez zalog sem ostal. Samo voda se je. Najdem hotel za 10 eur. Pecikl v klet. Pa malo okoli v nabavi pa po mestu. Vsi bi se radi menli. Ful dobro pocutim. Koncno Azija. Skor tak je kov Vietnamu. Že vidim, da bo fajn v Turčiji. 

Jutre pa 150 do coucshurferja. Bo treba zgodaj na pot. Aja pa Italija – Nemcija se nocoj. Wihaaa.


 

Turčija
Veliki zastoji na meji
Nova religija
Kolegi
Večerno dogajanje

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 21        1695 km Kesan - Silivri …