Priprave

Dan 130       7180 km

Sargata – Togtogul     40 km (2,5 h)

Zacel zgodaj a naredo samo 40 km. Tak je bil tudi plan. Rabil sem pocitek. Se te tri ure zjutraj so ble kar muka. Po drugi strani je psiholosko. Kadar ne pricakujes napornega dneva je vse tezko.

Toktogul je najvecje mesto med Oshem in Biskekom. Nastalo zraven recnega rezervoarja (jezero), ki sluzi najvecji hidroelektrarni v Kirgiziji. Nic posebnega. Dobis pa lahko tako rekoc vse. Nujno sem rabil zalogo hrane. Sadje, zelenjava, sir, Nutela,… Vse je poslo.

Takoj po prihodu izpogajam dobro ceno v prvem hotelu in pod vroc tus. Sledi power nap za dobro uro. Res sem kar zjeban. Komaj se zvlecem iz postle na bazar za nabavo.

Tezavnost vzponov je celo hujsa kot na Pamirju. Tam si naredil vzpon in potem ostal na planoti. Tu se vsak dan dvigam in spuscam. Posebej nerodno je zaradi nizkih temperetur. Skoz se moram preoblacit ali dodajat in odvzemat sloje. Tolazim se, da bom zec dva tedna v Indiji. Zna biti se vedno vroce.

Jutri se zacne prava avantura. Prelaz cez 3k. Baje da je pod snegom. Vreme bi naj zdrzalo. Izhod v sili mi je stopaje kombija ali tovornjaka, ce se ne bo dalo pelati. I feel ready.

 

Rusija
Bazar
Hotel
Sušenje opreme

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 131        7265 km Toktogul - Alabel…