ABC Dan 4

Dan 161      8405 km

ABC (4130 m) – Chomrong (2160 m)

20 km (8 h)

Ne morem zaspati do polnoci. Nato gre. Vseeno zbudim vsako uro. Verjetno zaradi visine in slabe aklimatizacije. Prehitro sva sla gor v enem dnevu za vec kot 1500 visinskih. Na poti do zunanjega wc-ja je neverjeten razgled na z luno obsijane gore in zvezde ter milkyway.

Zalosten je pogled na skrcene ledenike. Pod njimi ogromne doline, ki so danes prazne. Samo pesek. Majster, ki dela v ABC-ju ze 20 let, pove, da je bilo to vse vcasih polno ledu.

V kratkem casu, ki ga prezivim gori vidim in slisim tri ogromne snezne plazove. Annapurna med alpinisti velja za eno najbolj nevarnih gor v smislu nenadnih plazov na ogromnih pobocjih.

Ob 6 vsi v base campu cakamo, da sonce obsije vrhove. Beautifull. Pofotkamo, na zajtrk in v dolino. Napredujeva zelo hitro. Plac, kjer sva spala dva dni nazaj dosezen za kosilo. Nato se zacne malo bolj zahteven del poti z vzponi. Do tam je blo samo dol. Neverjetno veliko kamnitih stopnic.

Zvecer ne najdeva primernega lodga za spati. Ali nimajo tusa ali ne govorijo anglesko. Greva dalje in dalje v dolino. Ze v cisti temi najdeva kul hotel s toplim tusem na plin. Vecerja z nemskim popotnikom Stefanom, ki se prezivlja s pisanjem knjig, in starejsim nizozemskim parom. Grejo jutri proti vrhu.


Sončni vzhod na Annapurni 1
Možici
Plaz na Annapurni South
Ben ABC
Base camp
Led
Ob potoku
Ben
Spust

Napiši komentarO Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 162       8405 km Chomrong (2160 m) -…