ABC Dan 4

Dan 161      8405 km

ABC (4130 m) – Chomrong (2160 m)

20 km (8 h)

Ne morem zaspati do polnoci. Nato gre. Vseeno zbudim vsako uro. Verjetno zaradi visine in slabe aklimatizacije. Prehitro sva sla gor v enem dnevu za vec kot 1500 visinskih. Na poti do zunanjega wc-ja je neverjeten razgled na z luno obsijane gore in zvezde ter milkyway.

Zalosten je pogled na skrcene ledenike. Pod njimi ogromne doline, ki so danes prazne. Samo pesek. Majster, ki dela v ABC-ju ze 20 let, pove, da je bilo to vse vcasih polno ledu.

V kratkem casu, ki ga prezivim gori vidim in slisim tri ogromne snezne plazove. Annapurna med alpinisti velja za eno najbolj nevarnih gor v smislu nenadnih plazov na ogromnih pobocjih.

Ob 6 vsi v base campu cakamo, da sonce obsije vrhove. Beautifull. Pofotkamo, na zajtrk in v dolino. Napredujeva zelo hitro. Plac, kjer sva spala dva dni nazaj dosezen za kosilo. Nato se zacne malo bolj zahteven del poti z vzponi. Do tam je blo samo dol. Neverjetno veliko kamnitih stopnic.

Zvecer ne najdeva primernega lodga za spati. Ali nimajo tusa ali ne govorijo anglesko. Greva dalje in dalje v dolino. Ze v cisti temi najdeva kul hotel s toplim tusem na plin. Vecerja z nemskim popotnikom Stefanom, ki se prezivlja s pisanjem knjig, in starejsim nizozemskim parom. Grejo jutri proti vrhu.


Sončni vzhod na Annapurni 1
Možici
Plaz na Annapurni South
Ben ABC
Base camp
Led
Ob potoku
Ben
Spust

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 162       8405 km Chomrong (2160 m) -…