To cesar city Nis

Dan 8       760 km

Jagodina – Nis     110 km (5 h)

Budilka je zvonila 15 do 7 za naroceni zajtrk. Vse me boli. Hrbet se najbolj in v celem telesu je utrujenost. Plan je plan in ni dobra energija v tem Hostlu Vegas da bi se ostal en dan. Jem zemlje, kajmak in salamo. Zraven me caka liter hladne coca cole. Hehe. Zavrnem. 

Najprej mam plan narest pol poti in mi po treh urah finta rata. Od zacetka je res naporno. Skoz se vzpenja, cesta je tak ko cez Pridnske ovinke ponekod. Totalno zjebana. Telo boli duh pa je ziv kot se nikoli. Nekaj carobnega je v velkih fizicnih naporih pomesanih z prostranostjo Balkana in soncem ter blagim vetrom na peciklu, ki ti daje obcutek da letis. Sem pa tak zjeban, da se mi danes ne da pozravljati vseh ki jih srecam. Samo tu pa tam. Oni pa mene bolj. Zgleda je tu na jugu malo kolesarjev.

Za odmor grem ob enih po fasngo, nato pa na eno  staro dvorisce mrezo napet. V potoku se operem in malo osvezim. Probam zaspati a je enostavno prevroce v polovinilu. Po 2 urah mucenja picim ob treh dalje.

Najdem novogradnjo in se grem med cigle hladit. Vmes dobim sms da mi je Nikola zrihtal kolega za prespat v Nisu… zakon… Nato sledi se zadnjih 30 km, ki so super. Grem se enkrat v tegovino po vodo in mrzli sprite iz plocevinke. Resnično je sreca lahko v malih stvareh.

Nis na prvo oko ni nic posebnega. Se vidi da je na jugu. Grem na glavni trg v kafic, da uredim zadeve za prespat. Za sredo že imam dva na bolgarski meji za prespat. Enega prijazno zavrnem.

V mestni park grem na vecerjo in cakat da me poklice za spati. Resnicno sem vbit komaj zdaj vidim in nujno rabim day off… veselim se Sofije, da bom lahko par dni fraj.


 

Opoldanski počitek
Kava
Pogled iz stanovanja
Prva polna luna na poti

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 9       760 km Niš       …