Erdogan Slava mu

Dan 38      2780 km

Samsum – Fatsa       110 km (6 h)

Zjutraj cakam Mustafa z zajtrkom. Zamuja a ko pride je pojedina. Home made. Vrhunsko. Se posloviva ker mora it na siht. Uci islam.

Cesta je zdaj skoz enolicna. Ta turska avtocesta kao. Samo da ima pehode za pesce in obracalisca vsakih nekaj km. Gor se pa vozi vse. Avti, tovornjaki, motorji, skuterji, multikultivatorji, konjske vprege. Ni da ni. Iz dolgcasa zavijem v vsako vecje mesto. Voznja po ulicah. Res revno. Tuga.

Dan je oblacen in tudi moje pocutje posledicno. Nic posebnega se ne zgodi do vecera ko zacnem iskat plazo za spati. Enostavno ne najdem primernega placa za kamp. Pa se napoved je slaba. Dezevalo bi naj ponoci. Se odlocim za hotel. Luknja sicer a samo 25 tl. Majn kot 10 eur.

Sem blizu glavnega trga kjer imajo spominsko slovesnost za zrtve drzavnega udara in v podporo predsedniku. Vse v zraku. Pojejo in se derejo. Govori. Navijanje. Turki imajo v sebi credni nagon. Ko gre en na ulico gredo vsi.

Noc na postelji po kakem tednu je vrhunska.


 

Siesta
Fatsa rajanje
Fatsa

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 39      2780 km  Fatsa       …