Vročina

Dan 69     4335 km

Arzil – Tabriz        85 km (5.5 h)

Ennio je bolan ze od kopanja pod hudicevim mostom. Danes je najhujse. Prvih 10 km vzpona se ima energijo. Pol ga vzame. Pred nami se 15 km na vrh gore. Kasla in kreha za nama in se pocasi prebija. Ne mores nic. Sam mora izboriti to bitko. Na koncu si pomaga z avti in tovornjaki. Doseze prelaz. 2300 m ponovno. Zdaj je to ze cisto normalno.

Startali smo zopet prepozno. Kolesarimo v najhujsi vrocini. Kot v savni. Sonce cutis na rokah in nogah kljub lepo porjaveli kozi. Po nosu se mazem vsako uro. Koza srka kremo.

Pot do vrha je vrhunska. Cez male vasi in mimo pastirjev. Folk spravlja psenico. Za mlatenje jo polozijo kar na sredino ceste. Tovornjaki in avti pa prek. Pol v dolino 60 km do 2 milinojskega Tabriza. Iti v mesto po dnevih narave je vedno bedno. A treba je priti do zalog in neta ter splanirati pot za naprej in malo polezati.

Promet je zmesan. Pravil ni. Na avtocesti se drzimo skupaj in pozno popoldan dosezemo center. Ennjo samo kreha. Glas mu je vzelo. Iscemo geasthouse. Hostlov ni. Net skoraj ne dela. Informacij ni. Vsak ti pove svojo zgodbo.

Najdemo kul in poceni plac z lepim dvoriscem za pecikle in ostanemo. Koncno tus in zasluzena vecerja. Ennjotu prineseva hrano v postlo. Par dni pa bo ok. Telo rabi pocitek.

V mestu vsi gledajo. Pridemo v kratkih hlacah. Sef geasthousa nas prosi, da se preoblecemo. Prijazno. Vse ok. Vsak bi nas rad spoznal in govoril.


Dobro jutro
Jutranji vzpon
Highlanderji
Žetev
Kmet
Osli
2300 m
Vrh prelaza
Vertajler kapa šla
Vstop v mesto
Vožnja
Falafels

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 70, 71, 72        4335 km Tabriz …