Pamir Dan 3

Dan 100     5500 km

Darband – Tavildara      70 km (6 h)

Zjutraj se gostitelja prideta poslovit. Glih ko sem pakiral. Cesta do checkpointa, kjer prvic preverijo Pamir permit, se ok. Tam nabavim nekaj zaloge za pot. V tej trgovini se samo cuker. Ni vec zelenjave in kruha. Pol se pa zacne pravo. Asfalt vsakih par km. Pa se to flika, ki opominja, da je verjetno nekoc vse blo asfalrltirano. Cesta je grozna. Kameje. Moj pecikl ni glih pravi za tak teren. Previsok in preozke gume. Se prebijam in upam, da bo zdrzal.

Srecam dva nizozemca. Skoraj eno uro izmenjujemo informacije. Na tej poti zelo pomembno. Pravita, da skoraj vsak zboli zaradi slabe vode ali hrane. Onadva sta mela sreco. Povesta tudi za pot naprej kaj me caka. Danes se cca 50 km ob reki gor in dol. Jutri prvi prelaz in 2 k vzpona na 30 km potoka namesto ceste. Juhej.

Moje pocutje je enkratno. Obozujem take place. Napredujem dobro in se vstavim na malco. Zberem solato. Zupi in mesu ne zaupam.

Po kosilu se zacne pravi prasni pekel. Postane vroce. Plus tega so po cesti nasipali plast finega sodra. Za avte verjetno ok. Za pecikl ziva katastrofa. Ne vidis kje so lukne. Ko te prehiti avto si v oblaku prahu. Al pa ko zapiha veter. Vrnuhec prasne norije je, ko se znajdem v ogromni credi ovc. Na koncu dneva neprepoznavno zamazan.

Iscem plac za kampiranje. Nikjer primerno. Do reke prestrmo. Stranski potoki suhi ali pa so vasi. Imajo zagrajeno talepo zemljo. Dostop nemogoc. Nujno rabim tekoco vodo za vmivaje. Dva froca me dohitita in predlagata hotel. Par km naprej. 5 eur z vecerjo in tusem. Se pecikl lahko operem s slauhom.


 

Slovo od gostitelja
Road
Ni da ni
Veličastno
Most v divjino brez asfalta
Mcadam
Potok
Lokalec
Road
V iskanju sence jim je skupaj verjetno še bolj vroče
Muuu
Bencinska
Rusija
Zaj se pa pelji
Čreda prahu
Pastir
V prahu
Ouje
Mi pokažeta do hotela

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 101        5555 km Tavildara - Somewhere…