Pamir Dan 4

Dan 101        5555 km

Tavildara – Somewhere in mountains  55 km (6 h)

* Andreas and Stephanie /// Iz okolice Frankfurta. Sla na pot za dve leti. Oba koncala sole in zdaj potujeta. On inzenir mehatronike, ona kuharica. Andreas ful tehnicni tip z vsemi moznimi kamerami in ostalimi pripomocki. Stephani bolj zadrzana. Kao, da se bota porocila, ce bo po poti se vedno vse ok. On jamra, da je tezko z zensko potovati.

* Antonio from Spain. Solo rider. Gre do Biskeka in pol domov. Drugo leto verjetno ponovno na pot v Indijo. Obozuje gore.

///

Najprej svoj zajtrk. Pol mi lastnica skuha se jajca. Mali problemi s peciklom. En srauf se je zlomo od nosilca za torbe. Na sreco mam rezervo in zamenjam. Prvih 15 km se slabe ceste v recni strugi. Nato se zacne vzpon. Najprej asfalt. Ze mam upanje, da bo mogoce skoz. Mhm. Se konca po par km pri prvi vasi. Na stezi vidim sledi se treh peciklov. Nemca sta me zgleda prehitela vceraj. Res ju hitro dohitim in nato se spanca.

Kolesarimo skupaj nekaj casa. Andreas se bolan od Turkmenistana. Slaba voda in je neke antibiotike. Zelo pogosto v teh drzavah zaradi slabe higiene. Sta bol pocasna in grema s spancem dalje. Zmejeni, da se dobimo na vrhu prelaza. Se kar vlece. 3250 na koncu in skoraj 2000 visinskih metrov po sodru. Res vesel ko pridem gor. Pocakam se ostale in spust na drugo stran. Cesta tukaj lepsa. Med skalami.

Se vstavimo ob 5 in kampiramo na 2500 m. Mamo vodo zraven. Izvir. Malo mrzlo a dobre priprave za naprej. Celo naredimo camp fire. Good atmosphire.


 

Morje drobnice
Težka cesta za kolo
Gremo v šolo
Reka
Jaz ne grem v šolo
Road
Španec in Nemca
Gremooo
Prenočišča za pastirje
Vrh prelaza
Španec na vrhu
Germania
Gremo dol
Ogenj
Tabor
Krompir

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 102, 103, 104       5580 km Somewhere in…