M41 Finalno soočenje Dan 2

Dan 132      7305 km

Kok On Crossroad – Suusamr     40 km (2 h)

Ponoci ko grem ven na wc je ze naneslo cca 5 cm novega snega. Prijetno mrzlo pihlja. Zjutraj ko se zbudim se vec in dodatno pada. Cesta pod snegom. To je prva vas pod prelazom, posledicno se ogromno tovornjakarjev vstavi in caka na izboljsanje vremena ali montazo ketn.

Nocno nevihto in snezenje sem pricakoval zaradi vremenske. Do poldneva bi se naj izboljsalo in ostalo kul dva dni. Res ob 11 posije sonce in neha padati. Izkoristim in krenem na pot. Plan je narediti 40 do 50 km do naslednje vasi pod prelazom s tunelom na 2500 m. To je zadnji pass. Nato spust do Biskeka.

Cesta se topi. Ok, ker se lahko peljem po asfaltu. Slabo ker je polno vode na stezi. Noge mokre v par minutah. Cez cas se bolj zebe. Se vecja jeba nastopi, ko mi zacne ta voda zmrzovati na pecikl. Zobniki ne delajo vec. Nabere se debeli sloj leda in ketna se vrti v prazno. Zgodi se po 10 km. Se mi ne da nazaj.

Vstavljam vsake par km in tolcem led iz zobnikov. Nekaj cajta ok in ponovi vajo. Po dobri uri me zacne se v noge svinjo zebst. Suhi in stucni v sloju ledu. Naredim temeljit postanek. Vzgem kurilnik, ki je v osnovi namenen kuhanju. Najprej poskrbim za noge. Pol odtalim zadnji zobnik.

Ko se spravim nazaj na cesto se zacne suh asfalt. Malo zopet posije sonce. Morala dvigne za par 100%. Zajla za prvi zobnik se vedno nefunkcionalna. Vozim skoz na tretjem. Tudi zadnja bremza ne dela. Ampak gre.

Efektivno sem kolesaril 2 ure. Vse skup je trajalo vec kot 4. V vasi najdem hotel z vrocim tusem in zahodnim wc-jem v sobi. Neverjetno.

Napoved za prihodnja dneva suha s soncem. Tudi podnevi bo minus. Sem preblizu, da bi odnehal.


 

Zjutraj je kip zasnežen
Cesta v snegu
Tovornjaki imajo tudi probleme
Ketne gor
Ko zobniki izgubijo funkcijo
Končno suha cesta
Domačin
Popoldan lepše vreme
Dolga vas
Furež
Mesar

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 133   7400 km Suusamr - Kara-Balta   95 km (6…