Pamir – dnevi slabosti

Dan 102, 103, 104       5580 km

Somewhere in the mountains – Qalaj Khumb  25 km (1,5 h)

Ob polnoci me zbudi cuden obcutek slabosti in tezave v zelodcu. Pulz iz nic na 180. Telo se zgleda bori proti necemu. Rata huje in moram zapustiti toplo spalko. Dve uri hodim gor in dol po cesti in skoraj bruham. Ko se stanje dovolj umiri zaspim se za par ur. Zjutraj najprej dokaj ok. Na spustu pa se mi zacne poznati nenormalna utrujenost. Tudi vrocino mam.

Alberto je dal skoz iste simptome. Imel amebo (prazival) in zdravil z antibiotiki. Zajedalec. Juhu. Qalaj Khumb je eno vecjih naselij do Khoroga. Imajo celo lekarno in bolnico. Nabavim antibiotike in se odlocim ostati. Nisem sposoben kolesarit. Guesthouse poceni. 5 eur. Tus in zaspim ko top.

Dve noci in dan vmes sta ziva katastrofa. Mocni glavobol in bolecine v trebuhu. Kot da bi ponovno plezal Damavand. ☺ Res neugodno. Definitivno najhujse kaj se ti lahko zgodi na poti, ko te zapusti telo.

Bolj ko ne celi cas sem na postlji. Me ze vse zacne boleti od lezanja. Tretji dan se zbudim dokaj brez bolecin. Gre na boljse. Antibiotiki pomagajo. Zvecer spakiram in pripravim vse za jutrisnje nadaljevanje poti.


 

Jutranje nadaljevanje spusta
V dolino
Policaji
Druga stran za drobnico
Hotel mučenja
Edini pogled ven za tri dni

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 105         5640 km  Qalaj Khumb -…