Broken Highway

Dan 10        840 km

Niš – Pirot      80 km  (4 h)

Hitro zbudim. Spijem jogurt, jem suhi kruh in z Vlado se zadni ness, kot on pravi. Slovo in cesta proti Bolgarski meji.

Desno koleno me malo boli, drugace pa je prvi del poti zakon. Koncno gore in skoz grem ob reki tak da ni strmo. Vmes je nekaj tunelov za katere uporablam svetilko, da me opazijo. Hitro rata vroce ko pes, tak da ze ob 10 pa nekaj poiscem zavetisce za kampiranje.  Prijaznega kmeta vprasam, ce se da kje kopati pa mi priporoci plac tam 100 m naprej.

Napnem mrezo postavim kamp in gremo v vodo. Fenomenalna tempetetura samo malo je tistega strahu za kace prisotnega. Se skopam in grem spat pol v mrezo. Pobijem tak enih 50 komarjev. Pol ko se zbudim grem se enkrat blodit in meditirat v reko. Pol pa ob treh dalje na pecikl proti Pirotu.

Tu se zacne avtocesta v gradnji, kar je zakon. Vozim se lahko po drugem delu ki se ni cisto nared. Kar zjeban pridem v mesto do Coucshurcerja. Michael iz Francije ki tu uci na soli in skoz govori. Sploh ne vtihne. Grema na kafe v mesto in pol pripravi vecerjo, jaz pa pomijem posodo.

Skrbi me bolecina v desnem kolenu ki se stopnjuje. Namazem z tigrovo mastjo in upam da bo minlo. Bomo vidli. Ne predam se. Ni varjante da odneham. Jutre bo ziher boljse..


 

Gremo dalje
Srbija
Kafanica laganica
Siesta
The Power of Now
Osvežitev
Kuhanje večerje
Michael

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 11       880 km Pirot - Poganovo   …