M41 Finalno soočenje Dan 3

Dan 133   7400 km

Suusamr – Kara-Balta   95 km (6 h)

Zbudi me sonce. Juhu, koncno bo vreme ok. Ko se okrog 9 spravim na cesto je vrhunsko. Sicer mrzlo, okrog nule, a suho. Pecikl gre kot mora. Glede na zadnja dneva vzamem te razmere z odprtimi rokami.

Vzpona je dobrih 20 km. Skoz dokaj strmo. Rabim skoraj 3 ure. Prvi del v soncu, na vrhu gore pridem v oblake in zacne sneziti. Zadnjih par km sneg na cesti. Gre brez vecjega problema. Gori sem res vesel. Zaj se samo spust do Biskeka.

Na 2500 m je 3 km tunel. Nevarno ozek, brez osvetljave in ventilacije. Sem ze od kolesarjev slisal, da se ni najbolj pametno pelati skoz. Isto potrdijo delavci. Nazicam tovornjakarja in vrzema pecikl na zakle psenice. Jaz v kabino z njim. Me spravi skoz in se par km dol na drugi strani. Zaradi snega bi blo prenevarno ali prepocasi.

Spust je skoraj vertikalen. Vrhunsko. Ko se strmina umiri sledi ozek kanjon. Neverjetno mrzel z mocnimi sunki frontalnega vetra. V t.i. ”sojecni”. Se zadnje bolecine in neugodnje. Po uri muke pridem do prve restavracije. Caj in zupa. Vau.

Nato se kaka ura do Kara-Balta, kjer bi naj bil hotel. Najdem. Sicer poceni a bolj podoben stari soli v Narapljah kot prenociscu. Se samo smejim. Vseeno vesel toplote in pojstle.

Zakon. M 41 premagana. Jutri le se formalnih 60 km do Bisekeka. Pol ne kolesarim vec v Krgiziji. Premrzlo. Sanjam toplice, savno in jakuzzi.


 

Bujenje v lepo jutro
Vzpon
Vedno bližje tunelu skozi goro
Gremo na selfy iz toplega avta
Tunel
Ustavim za štop
Kurijo gumo, da je toplo dokler popravlja tovornjak
Spust
Gremo dol
Serpentine
Beli pekel za kolo
Hvala za prevoz 🙂
Občutno nižje
How how

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 134    7465 km Kara-Balta - Biskek   65 km…