Sutjeska Jerma

Dan 11       880 km

Pirot – Poganovo      40 km (2,5 h)

Noc na kavcu pri Francozu je bila presenetljivo udobna. Spal ko top skoraj do 7. Bolecina v kolenu se vedno tu a se je do konca dneva umirila. Upam da bo slo na boljse

Zjutraj se vozim po mestu. Grem na net in iscem burek. Koncno najdem. Isto dober kot v Nisu. Zakon. Pa jogurt zraven normalno. Sledi pot v obljubljeno dezelo. Hitro in umirjeno prikolesarim do reke. Tam se zacne soteska, kot da si na Soci, samo da ni tak lejpo. Najdem samostan Poganovo. Lepau. Nadaljujem ob reki in si najdem plac za kamp. Vlecem cez vodo pecikl. Hehe. Pol pa spim cca tri ure v vreci in berem knjigo.

Vmes se odlocim da bom nocoj tu kampiral in da grem prej se na mali pohod v upanju na kak dober razgled. Hodim po sumi cca uro pa pol v eno smer pa nic. Kot da bi po Logu hodil in nikam ne vidis zato krenem nazaj pa v gostisce na vecerjo. Klobasa, sobska solata pa pomfri. To je to.

Telesno nisem najboljse. Ne vem ce je kriva shit hrana in sam cuker al je samo utrujenost. Plan je, da v Bugarski bolj zdravo jem. Danes bom brez neta in zunaj. Opral pa v reki. Prej se grem samostan poslikat pa upam da pridem do kerega meniha. Jutre pa do Sofije.

 


 

Začetek kanjona
Siesta in hlajenje v potoku
Samostan Poganovo
Sredi goše
IMT
Samostan Poganovo
Bivak ali “truga”
Navijaštvo

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 12      980 km  Poganovo - Sofia   …