Thunderstorm

Dan 12      980 km 

Poganovo – Sofia    100 km (5 h)

Moram se povedati za sinoci. Grem tja do samostana po vecerji kao pod pretvezo da bi malo poslikal. Pol pa grem not in navezem stik z enim patrom pa dvema delavcoma. Zajebancija na polno in se hitro zmenimo da lahko zunaj pred prvim zidom kampiram. Gledajo vsi trije kak postavljam to cudo od sotora pol pa se lahko grem se stusirat. Ponudijo se jajca jutri za na pot. Prav super pasalo je malo drzbe po celotnem dnevu samote. Edino malo sta bla nacionalista onadva pa ful proti hrvatom. Ke te ces.

Ponoci skoraj nic ne spim zaradi psa ki se vztrajno dere na drugem bregu reke. A vjutro ko pride sonce gor pride majster na to stran in lepo drema. Svija. Baje je skoz tak. Poslovim se se zjutraj od Aleksandra in prevzamem jajca pol pa na pot. Ob pol sedmih.

Rad bi priso cimprej do meje ker pol bo vroce ko pes. Tam v zadnjem mestu vzamem zadnji burek z jogurtom v Srbiji in hop proti granici. Srbi delajo pocasi nenormalno. Popizdevama z enim albancom skup ki je tudi vcasih kolesaril na puno. Ma liste neverjetne samo zaj ze blek tui. Na Bugarski strani gre lazje. Vprasa me kam grem. Povem. Smeh. Hehe. Ni panike.

Ko pridem prek zacne vrocina sekat na puna pa se vzpon po sicer dobri cesti. Se navajam na novo drzavo. Pustinja brez ljudi. Se mesto ko grem na atm je mrtvo. Vroce je tak da pesi lezijo po sencah z vsemi 4 od sebe. Grem do fontane na hiter tus in pol dalje proti Sofii ker se mi ne da cakati pa neki oblaki obetajo da bo senca.

30 km se ne pol pa neki 20 km pred Sofijo nevihta. Glih prav pridem do bencinske. Sreca. Pridejo se neki turski motoristi ki delajo dziro po evropi. Se menimo in zajebavlemo. Te pa zacne sekati par 100 m stran pa toca. Streha spusa tak da smo mokri cist pa se pecikl morem oblecti cel da ne premoci. Nevidzeno gre ene pol ure a pol se vmiri in picim dalje. Vstavim se na kafeju pa malci malo kasneje in pojem se 2 jajci. Vrhunska ideja tole in jih bom kuhal za naprej po poti. Res ti da energi.

Sledila neverjetno razburljiva voznja v Sofio. Zal da nisem vzel go pro s sabo. Bom jo zaj nabavil tu. Ni druge. Cakam Jano v kaficu.

Pride in grema domov. Spakirava pecikl na balkon in via na roj dan. Glavna zvezda zaradi poti in je vse ok tam. Excely having a good time. Grem pol spat malo prej in po nesreci ko slikam eno macko zbudim pijanega Bugara v avtu. Hehe. Nic posebnega.


 

Dotik sonca
Meja Srbija – Bolgarija
40 stopinj celzija
Malca
Vse najboljše
Best host in Sofia
Mr Schumacher

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 13      980 km Sofia     Dan za…