Pamir Dan 8

Dan 105         5640 km 

Qalaj Khumb – Uzbai        80 km (6 h)

Ko se zbudim sem brez bolecin a vseeno sibek. Ne da se mi vec cakati. Narocim zajtrk in na pot. Prvo kaj vidim na cesti je nesreca. Malega, desetletnega froca zbije avto. Na sreco je vitalen ko macka. Najprej odsprinta stran par 10 m in se vstavi od bolecin. Vsi na kup. Ga spravijo k sebi v 10 min in vsak na svojo stran. Verjetno ni blo nic hudega.

Cesta je tezka. Zopet ob recni strugi, kar pomeni, da jo verjetno vsako pomlad odnese. Na drugi strani reke je Afganistan. Finta. Tak bo ostalo do centralnega mesta Pamirja, Khorog. Po dveh urah me stara lokalca povabita na caj. Nabavim med pri njima. Tu se pa res ne da dobiti Nutele. Priblizki so katastrofa.

Popoldan najdem vrhunski plac za kampiranje. Komaj 3 pm in mi je prerano se vstaviti. Nadaljujem a mi je hitro zal. Ni vec vasi in slabsa cesta. Samo kameje. 20 km do naslednje vasi. Pa zelodec me zacne j… Nekak z mukami pridem v vas in sprejmem vabilo prvega froca, ki mi pokaze za spanje.

Mislim, da je guesthouse. Mhm. Familija. Pride foter in rece hlace gor. Muslimani. Pol je blo ok. 7 frocov od dvajset navzdol. S fotrom se nekaj zmenima po rusko. Dajo mi jesti. Celo dober krompir v neki omaki. Redko, da je na Pamirju kaj dobro. Ponavadi ma voda okus po nekem metalu, hrana pa je polna cukra. Gledamo slike in skupaj zaspimo zunaj. V bajti je trenutno renovacija in ni placa za vse. Prava tadziska familija.


 

Prah
Pamir
Prodaja fig
Redek transport
Stari bager
Toksična reka
Padre familia
To smo spali

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 106         5720 km Uzbai - Vamd …