I can smell it

Dan 167       8550 km

Bandipur – Malekhu    70 km (3,5 h)

Na glavni trg pridem ravno ko greta tudi Natalia in Kim na zajtrk. V isto gostilno. Edina, ki streze kavo iz avtomata. Poznamo se dva dni a feeling je kot, da bi se 10 let. V KTM jima bom predal Kite Runnerja.

Spust v dolino do glavne ceste. Ogromno busov in tovornjakov na ozki cesti podobni Kocice – Prekoze. Moram nekajkrat zapustiti asfalt. Pecikl pustim v restavraciji v zameno za obljubo, da bom jel pri njih, ko pridem nazaj iz jame.

Siddha cave bi naj bila druga najvecja kraska jama v Aziji. Pol urni vzpon po strmin betoniranih stengah v dzunglo. Jama nic posebnega, obisk spektakularen in adrenalisnki. Not ni luci in elektrike. Dobis vodica in svetilko. Najprej hodiva po ravnem. Mimo cloveka, ki zivi v trdi temi in bere neke molitve iz svete knjige. ”No photos” ko vprasam ce lahko slikam. Nato se zacneva plazit v rove in plezat po strmih stenah. V pomoc je strik privezan na vrhu spusta. Svetilko v usta in dol. Na koncu rova je ogromna 50 m visoka jamska dvorana. Ven po isti poti. Naura izkusnja. Vstopnina z vodicem 200 NRP ali 2 dolarja.

V dolini pojem chowming in na cesto. Zdaj pa ze res cutim blizino cilja. Kathmandu je cca 100 km oddaljen. Ful dober obcutek v zadnjih kilometrih kolesarjenja. Zmagoslavje neke vrste. Ogromno custev. Vesel in otozen hkrati. ?

Nocitev iscem v dveh kampih na reki Trisuli. V prvem ni zive duse. Drugi hocejo prevec dnara. Po pogovoru z voznikom taxija grem do naslednje vasi v poceni hotel. Vecerja in branje. Jutri finalni dan in prihod v KTM. Excated.


 

Pot v dolino
Vas
Vhod v jamo
Razgled iz vzpona do jame
How
Razcep za Chitwan in KTM
Šotori ob reki
Camping Trisuli

Napiši komentarO Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 168        8625 km Malekhu - Kathmandu    …