I can smell it

Dan 167       8550 km

Bandipur – Malekhu    70 km (3,5 h)

Na glavni trg pridem ravno ko greta tudi Natalia in Kim na zajtrk. V isto gostilno. Edina, ki streze kavo iz avtomata. Poznamo se dva dni a feeling je kot, da bi se 10 let. V KTM jima bom predal Kite Runnerja.

Spust v dolino do glavne ceste. Ogromno busov in tovornjakov na ozki cesti podobni Kocice – Prekoze. Moram nekajkrat zapustiti asfalt. Pecikl pustim v restavraciji v zameno za obljubo, da bom jel pri njih, ko pridem nazaj iz jame.

Siddha cave bi naj bila druga najvecja kraska jama v Aziji. Pol urni vzpon po strmin betoniranih stengah v dzunglo. Jama nic posebnega, obisk spektakularen in adrenalisnki. Not ni luci in elektrike. Dobis vodica in svetilko. Najprej hodiva po ravnem. Mimo cloveka, ki zivi v trdi temi in bere neke molitve iz svete knjige. ”No photos” ko vprasam ce lahko slikam. Nato se zacneva plazit v rove in plezat po strmih stenah. V pomoc je strik privezan na vrhu spusta. Svetilko v usta in dol. Na koncu rova je ogromna 50 m visoka jamska dvorana. Ven po isti poti. Naura izkusnja. Vstopnina z vodicem 200 NRP ali 2 dolarja.

V dolini pojem chowming in na cesto. Zdaj pa ze res cutim blizino cilja. Kathmandu je cca 100 km oddaljen. Ful dober obcutek v zadnjih kilometrih kolesarjenja. Zmagoslavje neke vrste. Ogromno custev. Vesel in otozen hkrati. ?

Nocitev iscem v dveh kampih na reki Trisuli. V prvem ni zive duse. Drugi hocejo prevec dnara. Po pogovoru z voznikom taxija grem do naslednje vasi v poceni hotel. Vecerja in branje. Jutri finalni dan in prihod v KTM. Excated.


 

Pot v dolino
Vas
Vhod v jamo
Razgled iz vzpona do jame
How
Razcep za Chitwan in KTM
Šotori ob reki
Camping Trisuli

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 168        8625 km Malekhu - Kathmandu    …