Prevec pozornosti

Dan 75       4605 km

Khubestan – Khalkhal  80 km (6 h)

Bujenje v vlki in udobni sobi ter priprava omlete v cisto pravi kuhni. Za dobro jutro se preostanek vzpona na goro. 10 km. A danes je pocutje veliko boljse. Baterije polne. Na planoti je narava ful podobna centralni Armeniji. Divjina na vse strani. Se spustimo v dolino in pol ponoven vzpon do enega vecjih mest v tem becirku. Na koncu dneva je blo ponovno preko 1,5 km pozitivnega vzpona.

V mestu Kibi nas majter povabi na sladoled in sladkis. Jao pase po dnevu vrocine. Nabavimo se hrano in pojemo kosilo v enem izmed pokritih baldahinov v parku. Edina senca. Not vroce. Gremo kar dalje ker je isto na cesti. Se en brutalen vzpon nad jez a cudoviti razgledi.

Nato se zacne narava spreminjati. Vec zelenja in celo tekoca voda. Oblaki prekrijejo sonce. Pocutje takoj drasticno izboljsa. Ob 6 pridemo na cilj. Mesto Khalkhal. Gremo v enega izmed parkov. Manjsega. Postane nevzdrzno zaradi vse pozornosti. Froci se derejo, starejsi bi se radi menli pa ne znajo ang. Se prestavimo v vecji park in skuhamo vecerjo. Ponovi zgodba z ljudmi tak da se spat zavlecemo v bliznji gozd ob cebelnjaku. Sotore postavimo v temi.

Kar nekaj obiska cez noc. Tudi policija pride gledat a nihce nas ne napodi. Zjutraj vse ok. Jaz sem spal dobro.

Kot v Armeniji
Čreda
Spust
Jez
Road
Juhej juhej
Prihod v mesto
Ulica
Dete
Lokalci
Brecht in domačin
Čebelnjak
Najdemo camp zase

Napiši komentarO Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 76       4695 km Khalkhal - Masouleh   …