Lepote narave

Dan 76       4695 km

Khalkhal – Masouleh       90 km (6,5 h)

What a day. Startali smo kar visoko. Na 1900 m nadmorske. Nato se spustili na 1300. Sledil vzpon za kilometer. Prelaz 2300. Na koncu spust na 950 v turisticno vas Masouleh. Ful znana destinacija. Tudi v Lonely planetu med must see. Bajte so na tak strmem, da spodnja sluzi zgornji kot terasa. Lepo a neprimerljivo s tem kar smo videli po poti.

Gore v Iranu so velicastne. Ogromne. Ne samo visoke, tudi masivne. Clovek se res pocuti malega in povezanega z naravo v teh planinskih brezpotjih. Najboljsi del je bil na vrhu. Prelaz. Na drugi strani oblaki pod nami. Spust v meglo. Neverjetni obcutki in razgledi. Ne da se opisati z besedami. Fotke povejo svojo zgodbo.

Bilo je naporno. Ceno je treba placati. 40 km brez asfalta. Ti pomeni res pocasen vzpon. Konstantno koncentracijo na izogibanje vlkih kamnov, da ne pades. Spust ista zgodba. Po poti par centi debela plast prahu. V dolino sem prisel cisto zaprasen. Kot vcasih iz igrisca. ☺ Isti prah.


Kot ponavadi zjutraj pol park šotorov
Učitelji angleščine nas povabijo na čaj
Puščava
Gorske vasice
Kmet
Polnimo vodo
Road
Froci na vasi
Osvežitev
Proti prelazu
Še zadnji del
Spust v oblake
Epsko
Dolina
Spust
Serpentine
Vas Masouleh
Rože
Turistična vas

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 77       4785 km Masouleh - Caspian sea…