Pamir Dan 10

Dan 107       5805 km

Vamd – Khorog       85 km (5 h)

Vceraj bil v res lepem homestayu. Dobra vecerja in zajtrk. Vse ful cisto. Cudno za te razmere. Froci govorili anglesko. Danes se zbudim popolnoma ok. Bolezen zgleda premagana. Tudi na kolesu pocutim zopet 100%. Vzponi niso problem.

Dolina se razsiri in reka upocasni. Boljsa cesta. Skoz asfalt. Napredujem zelo hitro. En postanek samo na poti za caj in drugi zajtrk. Caj vedno koristim za rehidracijo. Prevrela voda je, kar pomeni manj moznosti za okuzbe. Dobis pa ga vsaj pol litra. Stane ekvivalentno 15 centom evra.

Ob treh ze v Khorogu. Mesto ma celo svoje letalisce. Trgovine in vse. Grem v hostel Pamir lodge. Polno folka. Kapaciteta vsaj za 100 ljudi s kampingom vred. Cca 20 peciklov not. Tu se bojo dale informacije dobiti.

Kosilo v restavraciji kasneje obzalujem. Vse prevec olja na vsem. Mam popoldan cuden feeling v zelodcu. Tisti ”normalno” cuden.

Srecam poznanega Izraelca iz Dushanbeja. Druzi se s Kataloncem in Baskom. Slednji star 64 let. Na kolesu. Gre M41 routho. Prej tri dni kolesaril z nemcema in spancem (mojimi kolegi). Naberem info. Jutri grem po dober Pamir zemlevid in verjetno testirat za parazite. Ful poceni v bolnici. Ce ze mas kaj ti dajo tablete.

Glede visine in poti za naprej pa je jeba le ponoci. Se spusti tudi do -5. Podnevi toplo tudi na 4 k. Vec kot 10 stopinj. Problem je lahko visinska. Treba napredovati pocasi. Vecdnevnega neurja zaradi puscave ni pricakovati. Mogoce kaka nevihta na prelazih. Razen redkih predelov so skoz vasi. Te vzamejo v jouthe, ce si v tezavah. 


 

Jutranji razgled
Kontrolna točka
Mountains are calling
Odmaralište
Osvežitev
Starec
Novogradnja
Khorog
Froc

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 108       5805 km Khorog    Dan za…