Fury road

Dan 16     1170 km

Sofia – Plovdiv 150 km (5 h)

Bujenje ob 7 in zajtrk pa kava. Jana pa cimra tudi pokonci. Skuhamo se jajca na hitro in pecikl dol spravim pa se torbe. Slovo zahvala in sn ze na poti. Se ne vem al bi sel po avtocesti al ne. Samo ko pridem do krizisca in vidim kaki krog bom delal drugace se odlocim za avtoput. Pa se bolj varno je ker mas celi odstavni pas za sebe. Vmes me 3x prehiteva policija pa nic. Zgleda je to v Bugarski normalno. Sicer ne vidim nikoga drugega kolesu a kaj te ces.

Do prve postaje naredim 80 km. Cesta je zakon in mam povprecno hitrost danes 30 na uro. Pa se razen prvega dela 10 km vse samo dol al pa ravno. Spusti tui po 10 km. Unbeliveble. Drugace je Bugarska ful pusta oz med mesto res nic ni. Cist drugace ko v jugoslaviji ko je povsod poseljeno. Tak mi tui ni zal da nem kaj zamudil. Pa se cilj je Plovdiv 150 km oddaljen. Brez autoputa 170. 

Vstavim na bencinski in jem v KFC-ju. Kar dobro a drago. Skoro 5 eur za en faking meni. Spoznam enega rusa ki mi ponudi prevoz do obale crnega morja z kombijem a zavrnem. To bi bil citing nei. Pol ko grem naprej me pa res zacne vrat boleti. Vse drugo je perfect samo v vratu so res strasne bolecine. Ko se masiram po poti je kot da bi se z nozem stihal.

Pot hitro mine tui zaradi nove muzike ki je nalozena na telefonu od Sofije. Koncno spravil tui ono iz avta na phone. Pa voznja je itak zakon. Adrenalisnko oz razburljivo skoz. Na konec pridem kar zjeban tak da zaspim na klopci v prvem parku za slabe pol ure. Pol pa dalje iskat ta cudoviti Plovdiv.

Slabo je. Bugarska je res boga. Pa vsi zgledajo nesrecni. Se en kafic z wifi je tezko najti pa kao najlepse mesto. Billshit. V Bolgariji ne grem vec v mesta. Poisem reko pa sotor in je to to.

Pol koncno najdem stari del in hostel. Dovoliio pustit pecikl free of charge. Pa 10 eur za prespat plus all you can eat breakfest. Vzamem ker se mi ne da vec pa rad bi sel pod tus.

Pol pa po starem delu malo okrog. Dobro saj zgodovine je. Stari amfiteater pa druga zadeve od casa Rima samo bolj slabo zrihtano. Pa se neke grem pojest v mesto. Pol sem naletel na zadnje tri postaje free toura. Odlicen vodic in sva se povezala pa naredla plan za jutre. Grem gledat eno trdnjavo malo na jug pol pa na ono jezero taborit. Pa zakon soncni zahod je bil pol na vrhu starega mesta.


 

Avtocesta
Plovdiv
Stara arhitektura
Plovdiv
Sončni zahod
Ulica ponoči

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 17       1270 km  Plovdiv - Asenovgrad -…