Kaspijsko morje

Dan 77       4785 km

Masouleh – Caspian sea 90 km (4,5 h)

Kratko noc sem prespal kar v hamaku (viseci mrezi). Zjutraj spocit. Po zajtrku me ena familija povabi se na njihovega. Omleta s smetano in iranskim kruhom. Ne mores recti ne. Pa ful prijazni in spostljivi. Brecht in Ennio sta sla naprej. Ju vlovim po dobri uri spusta. Fantastica cesta. Zelenje se je zacelo ponovno. Se pozna blizina morja. Podobno kot v Turciji. Ob morju zeleno. Not puscava.

Cez dan vrocina in kosilo v parku mesta Rasht. Pol preostanek avtoceste do morja. Tezka a zanimova voznja. Promet je tu zmesan do konca. Bolj gres proti vzhodu hujse je. Edina sreca, da kar pazijo na tuje kolesarje. Vedno bremzajo in dajo prednost. No skoraj vedno. Dolgcajt na cesti ni.

Sledi magistrala cez cudne vasi. Nabavimo hrano za vecerjo. Folk tam cuden. Ni bla dobra energija. Koncno dosezemo obalo. Nasli kao kamping na mojem zemljevidu. Pridemo tja in direkt obleceni v morje. Presenetljivo toplo. Ostanem not kar nekaj casa. V morju si najblizje brezteznosti vesolja. Sploh ce se misli odklopis.

Dovolijo nam spati v pokritih perzijskih hiskah na obali. Tus tam in wc. Skuhamo vecerjo in chilamo. Se dobro miziko vrtijo. Eaglse in Volare. Vmes tudi kaj domacega. Zvecer po zahodu se grem enkrat v morje.


 

Ponovno zeleno
Čaj
Mehaniki
Delavnica
Smetar
Kaspijsko morje
Osvežitev
Veselje
Priprava večerje
Brecht kuharski mojster
Zahod
Čoln
Obisk domačina
Dete in jaz

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 78    4880 km Caspian sea - Vajargar  95…