Avto me zbije

Dan 46      3230 km

Arhavi – Batumi      60 km (3 h)

Zbudim na Gokemanovem kavcu v pritlicju grozno velike bajte. Tri plate. Spodaj zravem mene je njegov oce. Zgoraj pa on in brat s familijo. Prinese se zadnji turski zajtrk. Nalozi v avto celo familijo in mene. Gremo na siht. V mali trgocinici/servisu sta ze oba frienda od vceraj in Scotty. Poslovimo in dalje. Res so mi prirasli k srcu.

Na cesti hitro zacnem prehitevati tovornjake stojece v 20 km koloni pred mejo. En pas cisto zabasan. Majo probleme v Turcijo zdaj prit ven in not. Isto je blo na vstopu.

V tunelu polnem trackov stisnem enemu vozniki high five. Se nasmejima on pa zacne trobit. Pol se drugi ko ga prehitim in tak pocasi vzgim cel tunel. Vsi trobijo za mano. Grozno glasno in adrenalinsko.

Tovornjakarji res spostujejo kolesarje popotnike. Ne vem ce zaradi deljenja ceste al poguma ob popolni izpostavljenosti njihovi milosti. Vedno pozdravljajo.

Preckanje meje je s peciklom je poezija. Vsi morajo cakat, meni pa samo mahajo naj grem naprej. Vmes se vozim po notranjosti mejneha  prehoda. Ko po letaliscu. Zakon.

V Gruzijo me 10 km pred Batumijem vstavi ploha. Se preden cisto poneha grem dalje. Ne da se mi vec cakati. Vstop v gruzijsko Las Vegas je dvolicen. Blisc in beda. Se par kilometrov pred stolpnicami in urejno obalo krave na cesti.

Iscem hostel. Prvi je nehal delati. Najdem drugega. Par metrov prej me na prehodu zbije nazaj vozeci avto. Enega kolesarja pred mano je videl, mene pa ocitno ne. Ni blo hitrosti. Glih ko sem bil za njim je speljal v mene. Odskocim iz pecikla in zlaufam naprej tak da z mano ni kontakta. Scottyja pa spodnese in pade na stran. Torbe ublazijo parec in zgleda je vse ok. Naenkrat guzva. Pa oni 4 Rusi ven. Kak je? Vse ok? Picikl ok? Grem dva testna kroga da se prepricam da nic ni narobe. Zgleda bo. Si damo roke in gremo dalje. Oboji veseli izzida. Vecer po mestu.


 

Moj kavč za nocoj
Dete
Tihotapci 🙂
Čakanje na meji
Vsi v Gruzijo
Wannabe EU
Ploha
Batumi
Po nesreči
Gruzijski Las Vegas

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 47     3230 km Batumi       Dan za…