Rewarding Afternoon

Dan 17       1270 km 

Plovdiv – Asenovgrad – Trakiets lake    100 km (5 h)

Noc v hostlu je dolga. Ob enih pridejo se zadni domu in so glasni. Moram dat stople not. Hvala Jana se 1x. Hehe.

Zjutraj bujenje z neko ful glasno muziko na ulici. Spoznam enega izmed nemcov in grema skup na zajtrk. Izkaze se da decko pise doktorad iz mednarodnih odnosov glede bliznjega vzhoda in da je vse prepotoval. V Turciji celo zivel 5 let. Opogumi me da ni vse tak slabo ko je v medijih. Oz potrdi isto ko mislim.

Vceraj zvecer je namrec bil zopet terorist attack v Istanbulu. Zdaj sem preprican da bom vseeno sel. Mogoce celo ob Crnem morju po severu Turske. Dal mi je se vizitko ker ne uporablja facebooka in z zanimanjem poslusal mojo zgodbo. Pol pa na pot.

20 km do Asenovgrada hitro mine. Se na capucino da vidim kje je trdnjava pa na net. Prevec mam neta zadnje dni tak da komaj cakam da se odklopim in se veselim da danes spim zunaj. Pol s pomocjo domacina v trafiki najdem trdnjavo. Kar 3 km vzpona na vrh hriba do cerkve. Lepau nimas kaj. Poslikam in cupa dole.

Zacne rosit tak danse malo vstavim a ker ne zacne bolj grem dalje. Nes bo jeba. 80 km cez gore. Prvih 30 sam vzpon in trpleje. Vsaj cesta po 10 rata ok. Prej taka ko cez pridneske ovinke hehe. Pridem koncno na vrh in pol nagrada. Sonce zazne sijati in cesta se spremeni v planoto. Vozim se po vrhih ali pa spust. Nenormalno lepo je. Posvod krave pa mala jezera in prostranstvo. Pa soncnine in psenica rase. Zaista nevjerovatno. Se malo hecam pa slikam krave na poti pa ovinke.

Ko pridem do jezera je na stevcu 100 ka. Tik pred koncom je 2 km makadama. Pred sabo vidim konjsko vprego in na njej baka brez zob. Sekira ji je pala. Poberem in ko jo prehitim ji jo dam. Nekaj zmumla. Verjetno hvala in se nasmeji brez zob. Hehe.

Aja pozabo sn se povedat glede pesov. Danes res prvic ko se vozim mimo samotnih kmetij postane nevarno. En vlki se zapodi za mano. Na sreco mam kakih 200 m prednosti in na izzi spizdim. Je pa adrenalina nenormalno v sekundi. Zaj jih locim na tri tipe.

– mestni so nenevarni in pasivni
– lutalice ki nimajo doma so prestraseni in bezijo
– nevarni so tisti s teritorijem grrrr

Jezero je neverjetno. Takoj v kopalke in plavat. Zakon. Pol meditiram in hodim okoli kmetje pa delajo na jivi. Vecer se bo zanimiv ker sem spoznal neke lokalce. Spremenil pot na jug v Grcijo in pol v Tursko. Po nasvetu. Boljse pa se trdnjavo lahko grem jutre gledat. Zaj pa sotor stavit.


 

Arsenovgrad samostan
Pogled proti Arsenovgradu
Prosta reja
Freedom
Počitek
Današnji sosed
Kopanje
Camp

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 18        1350 km Trakiest lake -…