Pamir Dan 12

Dan 109      5875 km

Khorog – Shtam       70 km (4,5 h)

Ze vceraj se odlocim za nadaljevanje poti. Ni vec smisla cakati. Energija v Pamir lodge mi ni najboljsa. Prevec folka. Zraven tega lahko ta prost dan izkoristim kasneje kje v gorah.

Zjutraj se spucam in pripravim pecikl. Slovo od Izraelca in Katalonca. Grejo plezat danes. Nabavim se tablete za cistit vodo. Klor. Hrano v supermarketu. Celo Nutelo in Kinder cokolado. Na visini bodo malenkosti pomembne za moralo.

Dan je cudovit. Cesta najprej brezvezna. Popoldan se zacnejo lepote. Reka postane svetlo modre barve, drevoredi ob poti so v jesenskih barvah in koncno se zacnejo kazati zasnezeni vrhovi Himalaje. Spodaj so gore puste in sive. Vrhovi zlato obarvani v soncu. Lahko gledas gor par minut pa se ne navelicas.

Moci mam po dnevu pocitka ful. Popoldan se zacne poznati visina. Blizam se 3k. Rahel glavobol in tezji vzponi. Pridem do vasi in vprasam starejsega domacina ce lahko kje kampiram. Me povabi domov. Idealno dvorisce z malim potokom. Skuham pasto in golaz. Mi prinesejo se caj. Komunikacija omejena. Se niti ne trudimo prevec. Mi dajo mir.

Ta noc bo test za termo obleke in spalko. Da vidimo kako se obnasajo blizu ledisca.


 

Zajtrk
Pamir Lodge
Na pol poti
Tunel
Barve jeseni
Camp za nocoj

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 110        5935 km Shtam - Jelondy …