Pamir Dan 16

Dan 113         6280 km

Murghab     Dan za počitek

Spanje slabo zaradi visine. Se zbudim sredi noci in pol tezko zaspati nazaj. Vseeno dokaj spocit zjutraj ma zajtrku. Prisel se posebni anglez preko Vakan walley. Jemo skupaj. Sva se spoznala ze v Dushanbeju.

Dan izkoristim za aklimatizacijski sprehod. Se sprevrze v 6 urno plezalno avanturo. Vrhunski obcutki in razgledi na poti gor. Vzpon za dober kilometer na 4650 nadmorskih. Na poti nazaj izberem drugi greben. Zgleda dokaj enostavno a se sprevrze v plezanje oz krampanje po vseh 4 na dolocenih predelih. Adrenalinsko. Vreme sloz vrhunsko skoraj brez vetra.

Popoldan power spanec in nabava hrane za na pot. Market je vecina v shiping kontenljnerih. Tezko najti dobre stvari a se da. Celo sadje in zelenjava. V trgovini naletim na cokolado, ki ji je rok poteko 2013. Basic vse skupaj.

Obilna vecerja in druzenje v hostlu. Prislo veliko novih turistov. Cca 10 kolesarjev in se vec ostalih. Celo dobim nove filme od Avstralk. Finally.


Višje
Še višje
Še višje
Najvišje
Jutrišnja pot v dolino na levo in v ozadju Kitajske gore
360
Tržnica

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 114      6355 km Murghab - Just before…