Delo

Dan 83     5185 km

Tehran      Dan za počitek       15 km (1 h)

Vceraj sem spoznal starejsega iranca zivecega v Franciji. V istem hotelu je na dopustu. Mi je ponudil pomoc pri iskanju pecikl mehanika. S svojim motorjem me vodi dobrih 5 km do ulice z pecikli. Tu lahko dobis vse. Ker so shopi se zaprti greva na caj v najstarejso cajnico v Tehranu. Kul plac z duso. Nato mi mehanik zamenja zavorne ploscice in pregleda ostalo. Vse ok zaj. Nabavim se stvari za s sabo. Tudi rezervno gumo. Pamer highway je kar jeba, ce nimas vsega s sabo in se kaj pokvari. Vzamem se 15 kljuc, male klese in par spic.

Naslednja postaja so travel agencije za letalsko karto. Prva nima pojma. Druga isto. Tretja mi ze pomaga. Je pa predrago. Let iz Tehrana do Dusanbeja za 360 dolarjev. Ce gres prek neta je 150 samo, ne vem kak je s peciklom in ne upam rezervirat. Grem dalje in dobim super info. Ponudijo mi let iz Mashada 15.9. Za 170 dolarjev. Bike zraven. Tudi datum se ujema z veljavnostjo moje iranske vize. Rezerviram let in bom sel jutri potrdit. Moral bom cisto na vzhod Irana. Puscava.

Nato se zamenjam dnar. To naredis kar na ulici. V banki ne gre. Zopet moras priti v dolocen district. Tam je nesteto folka z dnarom v zepih. Vsi se derejo money change ko te vidijo. Srecam Brechta in grema na cisto pravi kafe.

Popoldan se dobimo se z Koenom in njegovim kolegom iz Nemcije. Vceraj sta prisla v Tehran. S Koenom smo bli skupaj na Aragacu. Tisti, ki je v Turciji zgubil del prsta 🙂

Naredimo plan za vzpon na najvisjo goro Irana. Damavand. Startali bomo v ponedeljek. Le 50 km iz prestolnice. 5671 m. Vzpon je plezalno nezahteven. Treba se je samo aklimatizirati zaradi visine. Glede na vse kolesarake vzpone ne pricakujem prevelikih tezav.

Zvecer se jebem s kitajsko vizo. Treba izpolnit cudo podatkov. Nic ne dela v prvo. Dokumenti cudni. Tezlo delo to urejanje papirjev. Ko ti pa rata je ful fajn feeling. Jutri obisk avstrijske in kitajske ambasade. Na Avstrijo moram po neki papir, ki ga Kitajci zahtevajo. Ce bo slo vse po planu bi moral v cetrtek ko se vrnem iz gore imeti Kitajsko vizo.


 

Brecht VS domačin
Majstri
Park
Neukradljivo
Teheranska ulica

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 84     5230 km Tehran 45 km (2,5 h)…