3 dan izziva – dež

Day 46       2645 km

Tuai – Gisborne     145 km (7 h)

Bujenje in zajtrk ob šestih tako da sem ob svitu že na cesti. Prvih 50 km letim in pridem na obalo. Prvih 20 km še makadamska cesta, nato normalen asfalt. Pridem do morja.


Malca na hitro in dalje. V mestecu pred brutalnim vzponom se pomenim s starim Kiwijem, ki mi da vodo. Po tistem in prvih 90 km se mi začne dogajati. 

Najprej cesta postavi v nebo tako da se instantno dvignem za kakih 300 m. Ker sem že celi dan sel na polno, je vzpon res zahteven. Nato se po razgibanem terenu prebijem do prelaza in današnje najvišje točke, kjer se vstavim na malico.

Na spustu pa res udari hudič. Prvič od kar sem na NZ začne res brutalno deževati. Naredim še spust in se spodaj vstavim v prvi avtobusni postaji ter preoblečem. Zadnjih 30 km po ravnini se mi neskončno vleče. Predvidevam da od napora imam tudi močne krče v trebuhu a zdaj ne morem odnehati. Ni prenočišča do Gisborna, taborjenje pa je v teh razmerah nemogoče.
Ob 4 ko pridem v hostel sem vesel toplega tuša in postelje. Eden izmed najtežjih dni.  


O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Day 47      2715 km Gisborbe - Matawai          70 km (4…