Dobrota ljudi

Dan 18        1350 km

Trakiest lake – Karzhali – Greece border      80 km (5 h)

Vceraj zvecer sem bil se na kratkem druzenju pri sosedu. Je skuhal dokaj dobro kafe pa povedal da v tej prikolici zivi tudi pozomi. Da je star 42. Po rodu turk in da dela na 120 hektarjih. Komunikacija je bla basic ampak se je nekak dalo zmenit pa pokazat. Hehe. Pol sma se sla sotor gledat. Je hotel da bi ga pred prikolico dal ampak je ze bil postavlen na obali. Gledal sem se polovico warcrafta in pol zraven zaspal.

Zbudim ob pol osmih. Veme oblacno in moje pocutje tui. Ne mores verjet kak na potovanju vreme vpliva na custva. Najslabse je ce je tako oblacno in turobno. Boljse da gre dez. Grem plavat da se spravim k sebi pa  malo joge in sklec. Zajtrkujem in pol na pot brez slovesa ker je majster ze na njivi ☺

Prvih 20 km proti grciji sam vzpon. Jeba. Pol pa super spust in sonce zacne sijat. Prvic me vstavi policaj ampak bolj iz radovednosti pa da mi zazeli srecno. 1300 kaze na stevci ko gledama. Mesto nic posebnega. Grem do reke se ohladim in spat v mrezo. Sem kar neki zjeban. Zaspim ko top na cudovitem placu do pol petih ko me sonce zbudi. Gremo dalje. Prej se 1x kopat za osvezitev. Vodnar po horoskopu.

Picim v rovte proti meji a je cesta ok. Beatiful se vije ob reki in poslusam muziko. Enkratna meditacija na biciklu. Skoz odlasam z nabavo hrane ker se mi ne da vstavlat pol pa me v enem hudem vzponu po cca 5 km zjebe. Lacen ko pes in se vatavim ob cesti ob vodnjaku. Tega je v Bolgariji puno da kar pitna voda tece ob cesti. Sploh tu na jugu v gorah.

Ker nisem bil v nabavi mam samo en dan stari kruh in nutelo ter lutenico ki mi jo je oni iz prikolice vcere dal. Glodam izmenicno oba namaza zalostno… Pol se vstavita dva avta. Bolgarski famijili iz Haskova ki se vracata domov. Se zacnemo pogovarjati in ko ovi en slisi kam grem pa verjetno vidi kaj jem prinese hladilno torbo iz avta. Jogurt. Olive. Sir. Svezi kruh. Sok. Klobasice bolgarske pecene. Neverjetno!!! Oni na hitro grejo jaz pa se naziram. Se ostane za s sabo.

Pol sledi se pot skoraj do meje. Tam se vstavim in 30 m nad gorskim potokom naredim camp. Dol se grem vmijem. Kopalnica v naravi in kristalno cista voda. Ribice male not. Neprecenljivi obcutki. Postavim se sotor in cakam da grem jutri na morje.

Mi je kuj malo zal. Bolgarija ma sploh tu na jugu neverjetno lepo naravo. Pa vse je prazno ker ni veliko ljudi. Zakon za kampirati.


 

Jez
Prečkanje
Beautiful
Jug Bolgarije
Camp za nocoj tik pred prelazom na Grški meji

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 19        1470 km  Makaza - Komotini…