Pamir Dan 13

Dan 110        5935 km

Shtam – Jelondy  60 km  (4 h)

Noc je bla ok. Testiranje opreme uspelo. Kot pravi izkuseni macek…

”Ni slabih razmer, je le slaba oprema.”

Andrej Hajšek

Najprej se zbudim po treh urah spanja. Prevroce. Moram dat termo hlace dol. Ponoci se 1x. Tokrat gor. Po tretji je res stisnilo. Okrog nule po obcutku. Takrat sem tudi zapr sotor.

Po zajtrku in pakiranju na pot. Cesta ok, napredujem hitro. Narava enkratna. Prvi postanek ob himalajskem mostu za malco. Drugi za caj v gostilni.

Ob enih dosezem danasnji cilj. Zadnja vas pred prelazom Koitez na 4200 nadmorskih. Na zemljevidu pise da imajo hot spring. Toplice po nase. Znacilno za to regijo. Naravna topla voda. Cela vas mrtva. Ni ljudi za videt. Tudi vegetacije ni vec. Smo 3,5 k. Najdem ta hotel. Vlka stavba. Vse mrtvo. Kot v Shiningu. Se ko vstopim not nikogar. Samo muzika na tv-ju. Hehe. Sarhljivo. Pride receptirka cez 10 min. Soba poceni. Tudi jesti se da dobiti.

V kuhni naletim na starega znanca iz Khoroga. Starejsi, 63 letni Bask. Se smejima. Je mel probleme z visinsko boleznijo in ostal tukaj en dan. Grem v toplice. En bazen z res res vroco vodo. Ko gres not boli. Ostanes max 5 min. Pravijo, da je zdravilno. Meni vrhunsko po mrazu zunaj. Ogrelo se je komaj ob 11. Prej je zeblo na biku oz sem moral biti kar oblecen.

Po pocitku greva z Baskom na alivation walk. Navajanje na visno. Dvigneva kakih 200 visinskih metrov nad vas. Pocutje ob prihodu nazaj vrhunsko.

Zvecer se 1x bazen in priprava na jutri. Zacnem zgodaj. 80 km do naslenje vasi z dvema prelazoma nad 4k. It will be fun.


Idila
Stara hiša
Lokalec
Viseči most
Združeni narodi
Vas Jelondy
Hotel

O Restartu

Vizija Restarta je vrhunska podpora pri organizaciji nevsakdanjih potovanj in razširjanje vrednosti novih izkustev na kvaliteto življenja posameznika. Sledimo naslednjim vrednotam; prilagodljivost, poštenost, odprtost, asertivnost, humor in izkušenost.

Naslednje odprave

Treking Annapurna

14 - 16 dni

Preveri več 
Treking Everest (Gokyo Ri)

16 - 18 dni

Preveri več 

Kontaktirajte me

Telefonska številka

041 208 605

Elektronski naslov

tomazgajserster@gmail.com

2019 Tomaž Gajser © Vse pravice pridržane

Naslednji zapis
Dan 111   6180 km Jelondy - Koitezek pass (4272 m)…